Φυσικό αντιοξειδωτικό η κουρκούμη

CDF215C8A6E8614BEC82AD92C69C21D6.jpg

  Η κουρκούμη είναι ένα πορτοκαλί χρώματος μπαχαρικό από την Ινδία και ανήκει στην οικογένεια του τζίντζερ.

Χρησιμοποιείται επί χιλιάδες χρόνια στην κουζίνα της Μέσης Ανατολής και των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική χρησιμοποιεί την κουρκούμη για την αντιμετώπιση των φλεγμονών και των μολύνσεων εσωτερικά και εξωτερικά στο σώμα.

Παρακάτω παρατίθενται μερικές από τις ιδιότητές της, όπως τις καταγράφει δημοσίευμα του Mother Nature Network.

Μπλοκάρει τα καρκινικά κύτταρα

Γιατροί του UCLA βρήκαν ότι η κουρκουμίνη, το κύριο συστατικό της κουρκούμης, μπλόκαρε ένα ένζυμο που προκαλούσε την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων στο κεφάλι και το λαιμό.

Ισχυρό αντιοξειδωτικό
Το Ιατρικό Κέντρο του πανεπιστημίου του Μέριλαντ τονίζει ότι οι ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες της κουρκούμης πολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν καρκίνο, μειώνοντας ή εμποδίζοντας τη δράση τους.

Σύμφωνα με πρώτες μελέτες (απαιτείται να γίνουν περαιτέρω έρευνες) η κουρκούμη μπορεί να βοηθά στην πρόληψη ή αντιμετώπιση πολλών τύπων καρκίνου, όπως του προστάτη, του δέρματος και του εντέρου, προσθέτει το δημοσίευμα.

Ισχυρό αντιφλεγμονώδες
Ο Dr. Randy J. Horwitz, διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου Arizona Center for Integrative Medicine και βοηθός καθηγητής στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Αριζόνα, χαρακτήρισε την κουρκούμη ως «ένα από τα πιο ισχυρά, φυσικά αντιφλεγμονώδη που υπάρχουν».

Ο ίδιος μελέτησε την επίδραση της κουρκούμης σε ποντίκια με ρευματοειδή αρθρίτιδα. Βρήκε ότι σε όσα έλαβαν θεραπεία με κουρκούμη εξαρχής δεν εξελίχθηκε η νόσος, ενώ όσα είχαν προϋπάρχουσα ρευματοειδή αρθρίτιδα, βελτιώθηκαν πολύ τα συμπτώματά τους.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *