Οι ερευνητές ανέλυσαν τον τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτό το χρώμα της επιδερμίδας μετά από συστηματική κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.
Διαπίστωσαν ότι η αυξημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών οδηγεί σε ένα πιο βαθύ φυσικό κιτρινοκόκκινο χρώμα του δέρματος. Υπολόγισαν μάλιστα ότι 2,9 μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως για μια περίοδο 6 εβδομάδων ήταν αρκετές ώστε να χαρίσουν μια λάμψη υγείας στην επιδερμίδα, ενώ με 3,3 μερίδες ημερησίως η όψη των συμμετεχόντων ήταν επιπλέον και πιο ελκυστική.
Επομένως, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών – συμπεριλαμβανομένων του καρότου, λάχανου και του ακτινίδιου – εκτός από καλό για την υγεία μας φαίνεται ότι χαρίζει και φυσική λάμψη στο δέρμα. Η επίδραση αυτή αποδίδεται στα καροτενοειδή των φρούτων και των λαχανικών όπως η β-καροτίνη και το λυκοπένιο.
Πηγή: vita.gr