«Φούφουτος» ο γιατρός στο σύστημα συνταγογράφησης

 
Τη διαμαρτυρία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών προκάλεσε η καταχώρηση στην αρχική σελίδα των οδηγιών χρήστη της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης, στην οποία ως στοιχεία ιατρού έχει συμπληρωθεί η λέξη «foufoutos».


Όπως αναφέρει ο ΙΣΑ σε επιστολή του προς τον ΗΔΙΚΑ, «η συγκεκριμένη λέξη έχει αρνητικό περιεχόμενο και έννοια και είναι άκρως συκοφαντική και δυσφημιστική για τους ιατρούς και για το ιατρικό λειτούργημα και μας προκαλεί μεγάλη κατάπληξη, η ασέβεια με την οποία αντιμετωπίζετε τους ιατρούς και απορούμε με το θράσος αυτού που έκανε την συγκεκριμένη καταχώριση και ο δόλος όσων την ανήρτησαν».

Στην επιστολή του, ο Ιατρικός Σύλλογος αναφέρει επίσης:

«Όπως σας είναι γνωστό, οι ιατροί έχουν ανεχτεί τα τεράστια τεχνικά προβλήματα, τα οποία έχουν δημιουργηθεί στα συστήματα τόσο του e-syntagografisis, όσο και του e-diagnosis , ενώ σήμερα όπως ορθώς είχαμε προβλέψει και σας είχαμε γνωστοποιήσει, έχει καταρρεύσει το σύστημα e-perscription, τα οποία τους έχουν προξενήσει ανεπανόρθωτη υλική και ηθική ζημία και παρά ταύτα στις οδηγίες σας παρουσιάζεται τον Έλληνα ιατρό ως ΦΟΥΦΟΥΤΟ. Οφείλετε δε, άμεσα να αποκαταστήσετε τα τεχνικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, εξαιτίας των οποίων οι ιατροί δεν δύνανται να ασκήσουν το λειτούργημα τους.

ΕΠΕΙΔΗ η φράση αυτή βλάπτει την τιμή και την υπόληψη κάθε ιατρού και του ιατρικού σώματος ως σύνολο και προσβάλλει παράνομα και υπαίτια την προσωπικότητα, την τιμή, την υπόληψη και το κύρος κάθε μέσου Έλληνα ιατρού. Το γεγονός δε ότι ακόμα υπάρχει στο διαδικτυακό σας χώρο αποδεικνύει ότι μοναδικό στόχο έχει να θίξει την τιμή και την υπόληψη των Ελλήνων ιατρών .

ΕΠΕΙΔΗ η φράση αυτή , που κυκλοφορεί ευρέως στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βλάπτει την τιμή και την υπόληψη των ιατρών.

ΕΠΕΙΔΗ οφείλετε να μας γνωστοποιήσετε τα στοιχεία του υπαλλήλου που προέβη στην απαράδεκτη αυτή ενέργεια η οποία είναι αστικά και ποινικά κολάσιμη.

ΕΠΕΙΔΗ αιτούμαστε δια της παρούσης τον διοικητικό έλεγχο του συγκεκριμένου υπαλλήλου και όσων επέτρεψαν την ανάρτηση του προσβλητικού αυτού περιεχομένου .

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ-ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ

όπως ΑΜΕΣΑ αποσύρετε την συγκεκριμένη προσβλητική καταχώριση και προβείτε σε διόρθωση του κειμένου και όπως προβείτε σε δημοσίευση στο διαδικτυακό σας χώρο αποκατάστασης της τιμής και της υπόληψης των ιατρών, άλλως επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματος μας.».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *