Φιάλες με αέριο σκοτώνουν αμάχους στη Συρία

241C0964D3EDE1988CEBFDDB8B72F3E0.jpg

  Σύροι αντάρτες που χρησιμοποιούν αυτοσχέδιες οβίδες όλμου φτιαγμένες από φιάλες αερίου, σκότωσαν φέτος, από τον Ιούλιο ως τον Δεκέμβριο, 311 αμάχους, ανακοίνωσε σήμερα η οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων καταδικάζοντας τη χρήση αυτών των όπλων που δεν έχουν καμιά ακρίβεια.

Διακόσιοι τρεις άνθρωποι -τα δύο τρίτα του συνόλου των θανάτων- σκοτώθηκαν στο Χαλέπι της βόρειας Συρίας, όπου τα αποκαλούμενα «κανόνια της κόλασης» βάλλουν εναντίον ελεγχόμενων από την κυβέρνηση συνοικιών αυτής της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στη Βρετανία και παρακολουθεί τη βία επί του πεδίου χρησιμοποιώντας πηγές σε αμφότερες τις πλευρές, ανακοίνωσε πως 42 παιδιά και 25 γυναίκες είναι μεταξύ των νεκρών στο Χαλέπι. Πρόσθεσε πως περισσότεροι από 700 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί σ’ αυτό το χρονικό διάστημα.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε χθες, Πέμπτη, πως τρομοκράτες εκτόξευσαν 11 απ’ αυτές τις αυτοσχέδιες βόμβες στη νότια πόλη Ντεράα, τραυματίζοντας αρκετούς αμάχους. Οι αντάρτες γεμίζουν τις φιάλες με εκρηκτικά, τους τοποθετούν ένα πτερύγιο πλοήγησης και τις εκτοξεύουν με μεγάλα κανόνια.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *