«Φάρμακο» κατά της αυτοκτονίας ο καφές

33C5DCF17162F5CD7AD12D4CD31C4B9A.jpg

  Η κατανάλωση δύο έως τεσσάρων φλιτζανιών καφέ την ημέρα μπορεί να προστατεύει από τη βαριά κατάθλιψη, μειώνοντας κατά το ήμισυ τις πιθανότητες αυτοκτονίας, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ που επανεξέτασαν στοιχεία από τρεις προγενέστερες μελέτες των ερευνητών από τις ΗΠΑ, διαπίστωσαν ότι ο κίνδυνος αυτοκτονίας σε όσους πίνουν καθημερινά αρκετά φλιτζάνια καφέ μειώνεται κατά σχεδόν 50%, συγκριτικά με όσους πίνουν ντεκαφεϊνέ.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι επιστήμονες εξέτασαν 200.000 γυναίκες και άνδρες και βρήκαν ότι πίσω από την προστατευτική δράση του καφέ ως προς τις αυτοκτονίες, ενδεχομένως να κρύβεται το γεγονός ότι η καφεΐνη ενισχύει την παραγωγή των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου σεροτονίνη, ντοπαμίνη και νοραδρεναλίνη, οι οποίοι δρουν ως αντικαταθλιπτικά.

Ωστόσο, παρά τα ευρήματά τους, οι ερευνητές του Χάρβαρντ δεν συνιστούν σε όσους πάσχουν από κατάθλιψη να προσπαθήσουν να βελτιώσουν την κατάστασή τους αυξάνοντας την κατανάλωση καφέ.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *