Φαρμακεία: Από πότε θα αρχίσουν να «χτυπούν κάρτα» οι εργαζόμενοι

Υποχρεωτικά θα «χτυπάνε κάρτα» από τις αρχές του επόμενου μήνα οι εργαζόμενοι στα ιδιωτικά φαρμακεία, όπως έκανε γνωστό στα μέλη του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

«Σε συνέχεια της υπ΄ αριθμόν 800/23.02.2024 ενημέρωσης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου σας επισημαίνουμε ότι από 2.07.2024 αρχίζει η υποχρεωτική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας για τους εργαζόμενους στα φαρμακεία. Σας εφιστούμε την προσοχή ότι δεν έχει δοθεί δοθεί νέα παράταση στο εν λόγω μέτρο, για την κατηγορία των επαγγελμάτων στην οποία υπάγονται τα φαρμακεία μας και ως εκ τούτου οφείλουμε όλοι να είμαστε συνεπείς σχετικά με την πιστή εφαρμογή των διατάξεων όπως προβλέπονται», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος με ανακοίνωση που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του.

Παράλληλα, ο ΠΦΣ ενημερώνει για τον αυτοματοποιημένο έλεγχο κατά την εκτέλεση συνταγών Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ).

«Ενεργοποιήθηκε από την ΗΔΙΚΑ ο αυτοματοποιημένος έλεγχος κατά την εκτέλεση συνταγών Φαρμάκων Υψηλού Κόστους σε ανασφάλιστους πολίτες. Οι ανασφάλιστοι του Ν.4368/2016 προμηθεύονται τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους μόνο από τις δημόσιες δομές, σύμφωνα με τα οριζόμενα από τις διατάξεις του Νόμου», επισημαίνει ο ΠΦΣ στην ανακοίνωση, προσθέτοντας τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε το παραπάνω:

Restart στα νοσοκομεία επιχειρεί ο Άδωνις Γεωργιάδης -Από ποιον οργανισμό ζήτησε παραιτήσεις ΔΣ
«Η ΗΔΙΚΑ προχώρησε στην υλοποίηση του συγκεκριμένου κόφτη ώστε κατά την εκτέλεση των συνταγών αυτών να εμφανίζεται το μήνυμα «Παρουσιάστηκε το παρακάτω πρόβλημα: Η συνταγή δεν μπορεί να εκτελεστεί σε Ιδιωτικά Φαρμακεία» με αποτέλεσμα να μην προχωρά η εκτέλεση της συνταγής ΦΥΚ ανασφαλίστων του Ν.4368/2016. Τα προγράμματα φαρμακείου εμφανίζουν το ίδιο μήνυμα της ΗΔΙΚΑ κατά την εκτέλεση των συνταγών μέσα από το πρόγραμμα».

Διαβάστε ακόμη...