«Έξυπνη» οδοντόβουρτσα για στοματική υγιεινή

A92FAB072BD6765B431D985C7C5D382F.jpg

  Οι οδοντίατροι επισημαίνουν τη σημασία που έχει το βούρτσισμα των δοντιών με σωστό τρόπο. Μια σημαντική βοήθεια στη διαδικασία έρχεται τώρα να προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.

Μια γαλλική start-up επιχείρηση, η Kolibree, παρουσίασε μια «έξυπνη» οδοντόβουρτσα που είναι σχεδιασμένη να «αντιλαμβάνεται» εάν κάνουμε τις σωστές κινήσεις ώστε να καθαρίζουμε κάθε σημείο.

Η οδοντόβουρτσα εξοπλίζεται με επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο και μαγνητόμετρο που επιτρέπουν στη συσκευή να συλλέγει δεδομένα, όπως ο χρόνος, η διάρκεια και η συχνότητα του βουρτσίσματος αλλά και κατά πόσον κάθε δόντι έχει βουρτσιστεί επαρκώς.

Οι πληροφορίες αποστέλλονται μέσω Bluetooth σε συσκευή, όπως κάποιο smartphone, που τρέχει την ειδική εφαρμογή της εταιρείας και κατόπιν ο χρήστης μπορεί να τις συμβουλευτεί αλλά και να τις δείξει στον οδοντίατρό του.

Η Kolibree εμφανίζεται έτοιμη να ξεκινήσει εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων μέσω του Kickstarter και σχεδιάζει να ρίξει το προϊόν στην αγορά μέσα στο τελευταίο τετράμηνο του 2014, σε τιμές που θα κυμαίνονται από 99 έως 200 δολάρια.

Kolibree1.jpg

Kolibree2.jpg

Kolibree3.jpg

Kolibree4.jpg

Kolibree5.jpg

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.