Εξωσκελετός σηκώνει παράλυτη από το αναπηρικό καροτσάκι

46C39AE3CAE3E463B7CA6057601A7014.jpg

  Ήταν το 1992 όταν η Amanda Boxtel υπέστη ατύχημα και έμεινε έτσι παράλυτη από τη μέση και κάτω, με τους γιατρούς να της ανακοινώνουν τα κακά νέα: δεν θα ξαναπερπατούσε ποτέ.

Η τεχνολογία είχε όμως άλλη γνώμη και τους διέψευσε πρόσφατα, με τη βοήθεια του πρώτου τυπωμένου τρισδιάστατα εξωσκελετού, που της επέτρεψε να σηκωθεί από το αναπηρικό καροτσάκι στηριζόμενη και πάλι στα πόδια της!

Το Ekso-Suit που φορά πλέον η Amanda είναι μάλιστα καμωμένο ειδικά για το σώμα της, καθώς η 3D Systems σκάναρε εξονυχιστικά το κορμί της για να διασφαλίσει το γεγονός ότι ο εξωσκελετός θα της κάθεται γάντι, με τα ιδιαίτερα εξαρτήματά του να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες ανάγκες της.

ksonbbonbni1.jpg

Τα μηχανικά τμήματα της EksoBionics παρέχουν την αυτοματοποίηση της διαδικασίας, επιτρέποντας στη γυναίκα να χρησιμοποιεί και πάλι τα πόδια της (με τη βοήθεια δύο μπαστουνιών)!

ksonbbonbni2.jpg

Οι τεχνολογίες του 3D scanning και printing ήταν μάλιστα ιδιαιτέρως καθοριστικές στη δημιουργία του εξωσκελετού, ο οποίος χρειάστηκε 3 μήνες για να ολοκληρωθεί, καθώς η πλήρης έλλειψη αίσθησης των ποδιών της απαιτούσε ειδική μέριμνα.

ksonbbonbni3.jpg

Το ρομποτικό μέλλον της ανθρωπότητας, συνδυαζόμενο με την οικονομική πρωτοπορία της τρισδιάστατης εκτύπωσης, προοιωνίζεται θαύματα…

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *