Εξοπλίζεται μέσω ΕΣΠΑ με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα το νοσοκομείο Καλαμάτας

5FC555E612963B46CE9E525BB955E29E.jpg

  Το νοσοκομείο Καλαμάτας το τελευταίο διάστημα, εξοπλίζεται με σύγχρονα ιατροτεχνολογικά μηχανήματα, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 2.407.000 ευρώ, που το καθιστούν νοσηλευτικό ίδρυμα υψηλών προδιαγραφών.

Τα μηχανήματα που μέχρι σήμερα έχουν παραληφθεί από το νοσοκομείο, έρχονται να καλύψουν ένα μεγάλο κενό, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που προσφέρει το νοσοκομείο Καλαμάτας, στους πολίτες και τους χιλιάδες επισκέπτες της Μεσσηνίας.

Μέχρι σήμερα το νοσοκομείο Καλαμάτας έχει παραλάβει νέο μαγνητικό τομογράφο και με την ολοκλήρωση πρόσληψης εντός Σεπτεμβρίου δύο επικουρικών ιατρών ακτινοδιαγνωστικής, θα ξεκινήσει να λειτουργεί και με προγραμματισμένα ραντεβού.

Επίσης, έχει παραληφθεί αξονικός τομογράφος, ψηφιακός μαστογράφος, τομογράφος οπτικής συνοχής, κλίβανος, σύστημα ψηφιακής δερματοσκόπησης, υπέρηχος καρδιολογικής χρήσης, πλυντήριο ενδοσκοπίων, διπλό φορητό ακτινολογικό σύστημα, Laser λιθοτριψίας, δύο φορητά σύστημα υπερηχοτομογραφίας, φορητό ακτινοσκοπικό C-ARM και 5 νέα μηχανήματα κλασικής αιμοκάθαρσης.

Μέχρι τέλη Οκτωβρίου το νοσοκομείο Καλαμάτας αναμένεται να παραλάβει επιπλέον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, που αφορά σε: ψηφιοποιητή ακτινολογικών, φορητούς αναπνευστήρας φορητός, έξι νέα μόνιτορ για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με κεντρικό σταθμό παρακολούθησης, 6 αναπνευστήρες και ισάριθμα μόνιτορ με κεντρικό σταθμό παρακολούθησης για το τμήμα εμφραγμάτων της ΜΕΘ, αναισθησιολογικό συγκρότημα πέντε τεμαχίων, ND YAG Laser και ενδοσκοπικό πύργο.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.