«Εξοντωτικές οι ποινές στα κυκλώματα φαρμάκων»

 
Εξοντωτικές θα είναι οι ποινές σε όσους συμμετέχουν σε κυκλώματα διαφθοράς, παρανομίας και κλοπής στον χώρο του φαρμάκου, δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς


«Οι έλεγχοι συνεχίζονται και αυτό που μένει είναι οι ποινές να είναι εξοντωτικές» επισήμανε ο κ. Σαλμάς, προσθέτοντας ότι ήδη κατατέθηκε στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης Σχέδιο Νόμου που αυστηροποιεί τις ποινές όλων των παραβατικών συμπεριφορών και όλων των εμπλεκόμενων στον χώρο της διακίνησης και εμπορίας του φαρμάκου.

«Από μόνες τους, οι ποινές που γίνονται πρωτοφανώς αυστηρές θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά για την ύπαρξη παρόμοιων φαινομένων παρανομιών στον χώρο» υπογράμμισε.

Από τους ελέγχους, που συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, προκύπτουν καθημερινά και νέα στοιχεία. Όπως είπε ο υπουργός, πρόσφατα σε έλεγχο που έγινε σε φαρμακεία στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν εκατοντάδες σκευάσματα χωρίς τις ταινίες γνησιότητας και χιλιάδες ταινίες γνησιότητας χωρίς τα κουτιά.

«Αυτό αποτελεί μέγιστη παράβαση. Όλοι οι παραβάτες που διαπιστώνονται αυτές τις ημέρες, από όλους τους ελέγχους όλων των δημοσίων αρχών, θα τιμωρηθούν με τα νέα πρόστιμα που είναι εξοντωτικά» κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.