Έξι νέα κρούσματα του ιού Έμπολα στο Κονγκό

 
Έξι νέα κρούσματα του ιού Έμπολα εντοπίστηκαν στη βορειοανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, όπου είχε ξεσπάσει επιδημία της νόσου αυτής πέρσι, όπως έγινε γνωστό σήμερα από πηγές του ΟΗΕ στην Κινσάσα.


«Έξι ύποπτα κρούσματα του αιμορραγικού πυρετού που οφείλεται στον ιό Έμπολα αναφέρθηκαν από την 1η μέχρι την 12η Μαΐου στη ζώνη του Μόνγκο, στην περιοχή Μπα-Ουέλε της Ανατολικής Επαρχίας», δήλωσε ο Σιλβέστρε Εντούμπα του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA).

Ο Εντούμπα είπε ότι μια ομάδα επιστημόνων έχει σταλεί στην περιοχή για να συλλέξει δείγματα προκειμένου να γίνουν εξετάσεις.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, το επίκεντρο της προηγούμενης επιδημίας ήταν το Ισίρο, που απέχει 240 χιλιόμετρα από το Μόνγκο. Μέσα σε έξι μήνες καταγράφηκαν 62 κρούσματα και 34 άνθρωποι πέθαναν. Μάλιστα για πρώτη φορά μία έγκυος ασθενής γέννησε πρόωρα ένα ζωντανό παιδί, όμως μητέρα και βρέφος πέθαναν λίγες ημέρες αργότερα.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία θεραπεία, ούτε εμβόλιο για τον ιό Έμπολα, που μεταδίδεται από την άμεση επαφή με το αίμα ή τις σωματικές εκκρίσεις του πάσχοντα. Μπορεί επίσης να μεταδοθεί από τη σεξουαλική επαφή αλλά ακόμη και από την επαφή με τα πτώματα.

Η αντιμετώπιση των επιδημιών καθίσταται δύσκολη εξαιτίας των παραδόσεων και των εθίμων των φυλών που επιτάσσουν από τους συγγενείς και τους φίλους να βρίσκονται στο πλευρό των ασθενών. Επίσης, καθώς πολλοί ασθενείς φοβούνται μήπως τους βάλουν στην απομόνωση, το σκάνε για να κρυφτούν στη ζούγκλα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.