Εξηγήσεις για τα προνοιακά και κοινωνικά επιδόματα στα ΑμεΑ

 
Στις μεγάλες καθυστερήσεις και τις περικοπές στα προνοιακά επιδόματα που παίρνουν τα ΑμεΑ και τις ενέργειες στις οποίες σκοπεύει να προβεί η κυβέρνηση, αναφέρεται η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.


Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη η χορήγηση των προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων στα ΑμεΑ και σε άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες καθυστερεί επί μήνες με συνεχή χρονική μετάθεση της λύσης του προβλήματος, με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα επιβίωσης των ιδίων και των οικογενειών τους.

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες είναι εγκλωβισμένα σε λίστες αναμονής και περιμένουν επί μήνες να κριθούν από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την πιστοποίηση της αναπηρίας τους και για τον καθορισμό των ποσοστών της. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, τονίζει ο κ. Στρατούλης, να μην τους χορηγούνται οι συντάξεις/επιδόματα αναπηρίας και άλλες κοινωνικές παροχές που δικαιούνται και να κινδυνεύουν οι ίδιοι/ίδιες και οι οικογένειές τους με απόλυτη οικονομική εξαθλίωση.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ερωτά τον υπουργό Εργασίας:

– Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για να χορηγηθούν άμεσα στα ΑμεΑ τα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα που δικαιούνται και για την άμεση υγειονομική κρίση της αναπηρίας τους και των ποσοστών της από τα αρμόδια ΚΕΠΑ (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ;

– Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις περικοπές κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων, που φέρεται να έχει συμφωνήσει με την τρόικα, στέλνοντας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση τα ΑμεΑ και άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και τις οικογένειές τους;

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *