Εξέταση αίματος βοηθάει στη διάγνωση του Αλτσχάιμερ

 
Όσο πιο έγκαιρη είναι η διάγνωση του Αλτσχάιμερ τόσο πιθανότερη είναι η επιβράδυνση ή η αναχαίτισή της εξέλιξης της νόσου.

Οι μέθοδοι διάγνωσης που υπάρχουν σήμερα είναι δαπανηρές και οι επιστήμονες σε ολόκληρο τον κόσμο αναζητούν φθηνότερες και ευκολότερες μεθόδους. Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Newcastle υποστηρίζουν ότι πραγματοποιούν πρόοδο στην εξεύρεση μιας εξέτασης αίματος που θα συμπληρώνει την εγκεφαλική απεικόνιση.


«Εντοπίζουμε τη νόσο πολύ αργά με τις απεικονιστικές τεχνικές. Οταν έχει συντελεστεί μεγάλη ζημιά στον εγκέφαλο κάποιου, είναι απίθανο να βρούμε λύση» είπε ο επικεφαλής των ερευνών Πάμπλο Μοσκάτο. Στόχος των επιστημόνων είναι να βρεθεί μια εξέταση αίματος που θα κοστίζει 50 δολάρια και θα είναι υψηλής ακριβείας.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες αν η νόσος εντοπιστεί εγκαίρως τότε υπάρχει η πιθανότητα της φαρμακευτικής παρέμβασης γιατί οι φαρμακευτικές εταιρίες θα αντιληφθούν ότι υπάρχει αγορά και θα προσπαθήσουν να βρουν ένα φάρμακο.

«Εξετάζουμε τους δείκτες ανά ζεύγη. Η καλύτερη δυνατή μέτρηση γίνεται με την απεικόνιση των δεικτών στην αρχή (της νόσου) και στη συνέχεια ύστερα από 12 μήνες. Έπειτα συγκρίνεις τις αποκλίσεις ανάμεσα στα ζευγάρια των πρωτεϊνών στο διάστημα αυτό των 12 μηνών», λέει ο Μοσκάτο.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.