Ετοιμοπόλεμοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Πελοποννήσου

4589CB305D1E16871ED964D806E2B48A.jpg

  Την πλήρη αντίθεσή τους σε όσα συμβαίνουν στον χώρο της υγείας εκφράζουν οι σύλλογοι των εργαζομένων στα νοσοκομεία Κορίνθου, Άργους, Αμαλιάδας, Κυπαρισσίας, Κρεστένων και Μολάων και προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις διαρκείας για το επόμενο διάστημα.

Οι σύλλογοι των εργαζομένων στα νοσοκομεία της Πελοποννήσου συναντήθηκαν στην Τρίπολη και συζήτησαν τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων κάνοντας λόγο για «βάρβαρη επιδρομή εναντίον υγειονομικών και ασθενών».

«Οι αποφάσεις των κυβερνώντων και των τροϊκανών που όλες έχουν ληφθεί ερήμην του ελληνικού λαού, οδηγούν σε απόλυτη διάλυση τα νοσοκομεία μέσω των συγχωνεύσεων, καταργήσεων, υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης. Αποτέλεσμα, τραγικές ελλείψεις υλικών και προσωπικού στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, ασυντήρητα ασθενοφόρα, χαλασμένα ιατρικά μηχανήματα, υπέρογκες αυξήσεις στα νοσήλια, διαρκώς αυξανόμενη συμμετοχή των ασθενών στις δαπάνες των εξετάσεων, φαρμάκων, θεραπειών κλπ, αύξηση των ανασφάλιστων ανέργων και παράδοση της Υγείας στα γερμανικά συμφέροντα με την υπογραφή συμφωνίας από την ελληνική κυβέρνηση» επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή τους οι σύλλογοι.

Προσθέτουν ότι αποφάσισαν μεταξύ άλλων, «έναρξη κινητοποιήσεων και ενεργή συμπαράσταση αν η κυβέρνηση ανακοινώσει κλείσιμο νοσοκομείων και απολύσεις οπουδήποτε. Γενικές συνελεύσεις στα νοσοκομεία με συμμετοχή και των γιατρών με στόχο τη μέγιστη συσπείρωση όλων των εργαζομένων. Συντονισμό δράσεων και αγωνιστική συμπόρευση με τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους στους δήμους και όποιον άλλο κλάδο μπαίνει στο στόχαστρο».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.