Εθνική κοινωνική συμφωνία για το ασφαλιστικό προτείνει ο Σπυρόπουλος

98B0D6B0B0A65B501820A8AF07D2BA1F.jpg

  Την αναγκαιότητα της υιοθέτησης ενός βασικού σχεδίου για το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα, που θα είναι αποτέλεσμα μίας εθνικής κοινωνικής συμφωνίας, θα υποστηρίξει στο 3ο ετήσιο συνέδριο «Απασχόληση και Ασφάλιση» ο διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, το σχέδιο αυτό θα βασίζεται σε πέντε κεντρικούς άξονες:

– Τη δημιουργία ενός και μόνο Εθνικού Φορέα Συντάξεων – Μισθωτών.

– Τη δημιουργία εναλλακτικών (προσωπικών) επιλογών θεμελίωσης επιπρόσθετων ασφαλιστικών δικαιωμάτων, μέσω επαγγελματικών ταμείων και ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

– Τον καθορισμό κανόνων που θα κατοχυρώνουν την επάρκεια των παροχών σύνταξης και υγείας, με κοινά αποδεκτούς όρους και προϋποθέσεις, που θα εξισορροπούν την επάρκεια των συντάξεων και παροχών με τις δημοσιονομικές αντοχές της οικονομίας και την ίδια την ανταγωνιστικότητά της.

– Την ανάπτυξη θεσμών λειτουργικής υποστήριξης των δομών κοινωνικής ασφάλισης.

– Την επαγγελματική διαχείριση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Το 3ο ετήσιο συνέδριο, το οποίο διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, θα διεξαχθεί στις 14 Νοεμβρίου 2013 στο ξενοδοχείο Ledra Marriott, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με θέμα: «Συνεργασία Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα για την Προαγωγή της Απασχόλησης και της Ασφάλισης».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σίμο Αναστασόπουλο, στόχος του συνεδρίου είναι να ανοίξει η συζήτηση για την αναγκαιότητα της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα «προκειμένου να αντιμετωπιστούν καίρια κι αποτελεσματικά κρίσιμα προβλήματα της οικονομίας, με κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις, όπως είναι το ζήτημα της ανεργίας».

Επίσης, στο συνέδριο θα τοποθετηθούν ο καθηγητής Δικαίου, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικών και Εργασιακών Θεμάτων του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Κρεμαλής, η επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας για την Απασχόληση, δρ. Βενετία Κουσία και ο πρόεδρος της Επιτροπή Ζωής, Συντάξεων και Υγείας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και αντιπρόεδρος Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής, Δημήτρης Μαζαράκης.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *