Εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι τρώνε… ξύλο στα νοσοκομεία

«Χθες, 78 διασωληνωμένοι ασθενείς δεν βρήκαν κρεβάτι ΜΕΘ και εξυπηρετήθηκαν μόνο 5», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), συμπληρώνοντας πως «το Σύστημα ΣΥΡΙΖΑ παρκάρει ασθενείς στις ΜΕΘ για μεγάλο χρονικό διάστημα (6 μήνες), την ίδια στιγμή που υπάρχει μεγάλη έλλειψη κλινών ΜΕΘ και χάνουν τη ζωή τους διασωληνωμένοι ασθενείς».

Την ίδια ώρα, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι σε όλο το νησί της Νάξου υπάρχουν βάρδιες χωρίς κανένα ασθενοφόρο, ενώ κάνει λόγο για «ξυλοδαρμούς ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού εξαιτίας της ανεπάρκειας του συστήματος». «Τρώμε ξύλο για τον κύριο Πολάκη», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται:

Χθες Διασωληνωμένοι Ασθενείς δεν βρήκαν κρεβάτι ΜΕΘ και εξυπηρετήθηκαν μόνο 5
Το Σύστημα ΣΥΡΙΖΑ παρκάρει Ασθενείς στις ΜΕΘ για μεγάλο χρονικό διάστημα (6 μήνες), την ίδια στιγμή που υπάρχει μεγάλη έλλειψη κλινών ΜΕΘ και χάνουν τη ζωή τους διασωληνωμένοι Ασθενείς
Σε όλο το νησί της Νάξου υπάρχουν βάρδιες χωρίς κανένα ασθενοφόρο
Ξυλοδαρμοί ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού εξαιτίας της ανεπάρκειας του Συστήματος
Η γρίπη έφτασε στην χώρα μας όπως αναμενόταν και θερίζει!!!

Τα Δημόσια Νοσοκομεία εμφανίζουν εικόνες Νοσοκομείων που βρίσκονται σε εμπόλεμες ζώνες. Στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών αυξήθηκε η προσέλευση των Ασθενών κατά 30% και η ταλαιπωρία των Ασθενών ξεπερνάει τις 8 ώρες. Οι Κλινικές των Νοσοκομείων, ιδιαίτερα οι Πνευμονολογικές και οι Παθολογικές είναι υπερπλήρεις. Νοσηλεύουν πολλούς Ασθενείς σε ράντζα και ταυτόχρονα Ασθενείς σε άλλες Κλινικές στη διασπορά. Διασωληνωμένοι Ασθενείς νοσηλεύονται σε θαλάμους και ράντζα εξαιτίας των ελλείψεων κλινών ΜΕΘ.

Χθες στη λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ, το οποίο διαχειρίζεται πανελλαδικά την κίνηση των Ασθενών στις Μονάδες, ήταν 78 Ασθενείς και εξυπηρετήθηκαν μόνο 5 Ασθενείς. Πολλοί παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ πάνω από 10 ημέρες για να εξυπηρετηθούν. Κάθε επόμενη ημέρα πολλοί Ασθενείς που ήταν την προηγούμενη δεν εμφανίζονται στις λίστες αναμονής για ΜΕΘ και αυτό σημαίνει ότι δυστυχώς έχασαν τη μάχη για τη ζωή. Πεθαίνουν λοιπόν κύριε Τσίπρα, κύριε Ξανθέ και κύριε Πολάκη Ασθενείς που θα μπορούσαν να ζήσουν, εξαιτίας της διάλυσης των Δημοσίων Νοσοκομείων ή όχι;

Αν και υπάρχει μεγάλη έλλειψη κλινών ΜΕΘ το Σύστημα ΣΥΡΙΖΑ δεν υπολογίζει ανθρώπινες ζωές. Παρκάρουν για πολύ καιρό Ασθενείς σε ΜΕΘ που δεν είναι απαραίτητο. Παράδειγμα: Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Δημοτικού Νοσοκομείου «Η ΕΛΠΙΣ» νοσηλεύεται Ασθενής Α.., για έξι μήνες με γεροντική άνοια, επειδή έχει «μπάρμπα στην Κορώνη». Το μόνο που κάνει το νοσηλευτικό προσωπικό είναι την περιποιείται.

Πόσοι διασωληνωμένοι Ασθενείς θα είχαν σωθεί εάν έβγαινε από την Μονάδα η εν λόγω Ασθενής;

Τώρα που τα επείγοντα περιστατικά αυξάνονται, η διαχειριστική ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ γίνεται όλο και πιο εμφανής. Η Νάξος, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων με 50.000 κατοίκους δεν διαθέτει σε πολλές βάρδιες κανένα Ασθενοφόρο, με μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή των εκτάκτων περιστατικών.

Στη νυχτερινή βάρδια Κυριακή προς Δευτέρα 16/1/2017 δεν υπήρχε κανένα Ασθενοφόρο στο Νησί. Όταν δεν υπάρχει Ασθενοφόρο το τηλέφωνο για τα επείγοντα περιστατικά καλεί στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Νάξου. Τα ξημερώματα της Δευτέρας υπήρξε κλήση στα ΤΕΠ για την διακομιδή επείγοντος περιστατικού από μαγαζί της πόλης. Η Νοσηλεύτρια που απάντησε στην κλήση ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει Ασθενοφόρο και ότι θα πρέπει ο Ασθενής να μεταφερθεί είτε με την Αστυνομία, είτε με ιδιωτικό μέσο. Μετά από λίγη ώρα κατέφτασε στα ΤΕΠ εξαγριωμένη γυναίκα και ζήτησε τη Νοσηλεύτρια με την οποία μίλησε στο τηλέφωνο.

Στα ΤΕΠ δεν υπάρχει καθόλου φύλαξη προκειμένου να προστατεύσει Προσωπικό και Ασθενείς από βίαιες συμπεριφορές συνοδών και Ασθενών. Η εν λόγω γυναίκα αναζήτησε το άτομο με το οποίο μίλησε στο τηλέφωνο και την ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει Ασθενοφόρο και όταν η Νοσηλεύτρια των ΤΕΠ της είπε ότι μαζί της μίλησε άρχισε να την χτυπά βάναυσα και να την κυνηγάει στο χώρο των ΤΕΠ. Για να προστατευτεί από την βίαιη επίθεση μπήκε σε ένα χώρο των ΤΕΠ. Τελικά ο Ασθενής για τον οποίο ζήτησε ασθενοφόρο έφτασε στο Νοσοκομείο με την Αστυνομία και διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν σε μέθη. Εκείνη την ώρα οι Ιατροί των ΤΕΠ εξέταζαν Ασθενή με ισχαιμία ο οποίος είχε προσέλθει με δικό του μέσο συνοδεία συγγενούς λόγω έλλειψης Ασθενοφόρου.

Άλλο ένα περιστατικό στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας βίαιης συμπεριφοράς συνοδών ασθενών προς το προσωπικό των ΤΕΠ. Πληρώνουμε εμείς οι εργαζόμενοι τις ανεπάρκιες του Συστήματος. Τρώμε ξύλο για τον κύριο Πολάκη.

Το επεισόδιο έλαβε χώρα την 17.00 της 15-1-2017 στα Εξωτερικά Π/Θ Ιατρεία του Νοσοκομείου. Την ημέρα αυτή εφημέρευε σαν ειδικευμένος Παθολόγος μόνος του ο Δ/ντής της Κλινικής που σημειωτέον είχε και την ευθύνη των ήδη νοσηλευομένων. Λόγω της έξαρσης της γρίπης και όχι μόνο η αναμονή των ασθενών ήταν αρκετά μεγάλη. Όμως μονο ένας γιατρός που εκείνη την ώρα είχε και περιστατικό με άτομο που μεταφέρθηκε απ’ το ΕΚΑΒ νεκρό δεν ήταν δυνατόν να αντιμετωπίσει γρηγορότερα τους ασθενείς. Συνοδός λοιπόν απαιτώντας την άμεση αντιμετώπιση του συγγενούς του γρονθοκόπησε τον γιατρό και τον καθύβρισε. Λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού οι εργαζόμενοι βιώνουν καθημερινά τέτοιου είδους καταστάσεις από πολίτες που και αυτοί βέβαια για τον παραπάνω λόγο δεν παίρνουν τις υπηρεσίες που πρέπει. Η εξουθένωση (σωματική και ψυχολογική) είναι στο όριο. Την ίδια μέρα απειλήθηκε και καθυβρίσθηκε και τραυματιοφορέας συνάδελφος μεταφέροντας ασθενή σε φορείο επειδή «τόλμησε» να ζητήσει από πλήθος αναμενόντων στο χώρο των Ε.Ι. να κάνουν στην άκρη να περάσει το φορείο.

Έχουμε να κάνουμε με μία κυβέρνηση άνω ποταμών. Πεθαίνουν οι άνθρωποι οι οποίοι θα μπορούσαν έχουν ζήσει.

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις. Το Καραβάνι της Υγείας φθάνει στη Θεσσαλία (Λάρισα) Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2017. Θα εκκινήσει από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας 9π.μ. θα διέλθει από Υγειονομικές Μονάδες και τον Πηνειό ποταμό και θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία της πόλης. Θα σώσουμε τη Δημόσια Υγεία.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *