Έρευνα για καρτέλ προμηθευτών στο ΑΧΕΠΑ

 
Προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έπειτα από καταγγελίες τής διοίκησης του ΑΧΕΠΑ περί «καρτέλ» εταιρειών που λυμαίνονται τις προμήθειες ιατρικών υλικών.


Οι συγκεκριμένες καταγγελίες περιλαμβάνονται σε αναφορά που έκανε η διοίκηση του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης προς τις αρμόδιες επιτροπές ανταγωνισμού του υπουργείου Υγείας.

Ο σχετικός φάκελος διαβιβάστηκε προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών, που ενεργώντας άμεσα, παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα και -εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις- να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες σε βάρος των υπευθύνων.

Στο επίκεντρο της αναφοράς, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, βρέθηκαν εταιρείες που συμμετέχουν στους διαγωνισμούς προμήθειας φίλτρων αιμοκάθαρσης τα οποία προορίζονται για τη θεραπεία νεφροπαθών.

Η διοίκηση του ΑΧΕΠΑ κατήγγειλε ότι οι εταιρείες αυτές προχωρούν σε μεταξύ τους συμφωνίες, υιοθετώντας ενιαία τιμή για τη διάθεση του συγκεκριμένου υλικού, που συνήθως είναι σε υψηλότερα επίπεδα απ’ ό,τι σε ανάλογους διαγωνισμούς άλλων χωρών.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *