Έρχεται το χάπι του jet lag

A88310F12323C7FB3CB0DF177E931FB7.jpg

  Ερευνητές εφηύραν ένα χάπι για να την επανεκκίνηση του εσωτερικού ρολογιού του ανθρώπινου οργανισμού και το τέλος της… άγρυπνης δυστυχίας από την οποία ταλαιπωρούνται οι εργαζόμενοι σε νυχτερινές βάρδιες, οι ταξιδιώτες μακρινών αποστάσεων σε διαφορετικές ζώνες ώρας, αλλά και όσοι υποφέρουν από αϋπνίες.

Το ανθρώπινο σώμα είναι έτσι σχεδιασμένο, ώστε να κοιμάται τη νύχτα και να είναι ξύπνιο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η διαταραχή του κιρκάδιου ρυθμού μπορεί να προκαλέσει από στρες, μέχρι καρδιακές ασθένειες, ακόμη και καρκίνο, αναφέρει δημοσίευμα της The Telegraph.

Ένα νέο πειραματικό φάρμακο, που δημιούργησε μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο McGill του Καναδά και το πανεπιστήμιο Douglas Mental Health University κατάφερε να συγχρονίσει τα κύτταρα του αίματος στο σώμα έτσι ώστε να «εξαπατούν» αποτελεσματικά τον οργανισμό και να τον κάνουν να νομίζει ότι η νύχτα είναι… μέρα και το ανάποδο.

Το «χάπι του jet lag» δοκιμάστηκε με επιτυχία σε 16 υγιής εθελοντές, σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα. Δεν είναι ακόμη έτοιμο για να κυκλοφορήσει στην αγορά για γενική χρήση, όμως σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι ερευνητές, θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα για νέες καινοτόμες θεραπείες για να βοηθηθούν όσοι υποφέρουν από διαταραχές ύπνου.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.