Έρχεται νέο ανδρικό τεστ γονιμότητας

967C25360EAD458B5F40B44EB02D16AD.jpg

  Το νέο τεστ, που θα ονομάζεται TrakFertility, θα μπορεί να γίνει από το σπίτι, θα έχει ακρίβεια εργαστηριακής εξέτασης και θα δίνει αποτελέσματα μέσα σε λίγα λεπτά από την εφαρμογή του. Οι επιστήμονες Greg Sommer και Ulrich Schaff, στους οποίους οφείλεται η ανακάλυψή του, έχουν ιδρύσει δική τους εταιρεία (Sandstone Diagnostics Inc.), προκειμένου να προωθήσουν το συγκεκριμένο τεστ. Την περίοδο αυτή αναζητούν ιατρική εταιρεία που θα αναλάβει την κυκλοφορία της απαιτούμενης συσκευής, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου χρόνου.

Στα άμεσα σχέδια των δύο αμερικανών ερευνητών είναι η αναζήτηση ειδικής εφαρμογής, προκειμένου οι άνδρες να μπορούν να μελετούν τα αποτελέσματα του τεστ μέσα από τα κινητά τους τηλέφωνα και να ενημερώνουν τηλεφωνικώς τους γιατρούς τους, χωρίς να πρέπει να επισκεφθούν το ιατρείο.

«Πρόκειται για ένα φορητό και εύχρηστο διαγνωστικό σύστημα, που θα παρουσιάζει ακρίβεια εργαστηριακού τεστ. Θα επιτρέπει στους άνδρες να εξετάζουν και να ανιχνεύουν τη γονιμότητά τους από τα σπίτια τους, κάτω από συνθήκες απόλυτης άνεσης και ιδιωτικότητας. Η ανακάλυψή του είναι σημαντική, αφού 1 στους 5 άνδρες έχει κακή ποιότητα σπέρματος», σχολίασε ο Sommer στο περιοδικό Albuquerque.

Η ιδέα για την εφεύρεση αυτού του τεστ προέκυψε όταν οι δύο επιστήμονες εργάζονταν στα εργαστήρια Sandia National Laboratories στην Καλιφόρνια. Τότε είχαν κατασκευάσει μία συσκευή, η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορούσε να ανιχνεύσει τοξίνες ή άλλες βιολογικές απειλές.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.