Επιζήσασα του Έμπολα γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι

ebolausa.medium.jpg

Μια γιατρός από τη Νιγηρία, η οποία είχε προσβληθεί από τον ιό του Έμπολα το 2014 και επέζησε, γέννησε σήμερα ένα κοριτσάκι στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε το νοσοκομείο του Λάγκος όπου εργάζεται.

«Το Ιατρικό Κέντρο Πρώτων Ιατρικών Συμβούλων ανακοινώνει επισήμως ότι η εργαζόμενή του και επιζήσασα του Έμπολα, Δρ. Άντα Ιγκόνοχ, γέννησε ένα κοριτσάκι πριν από μερικές ώρες» ανέφερε το νοσοκομείο.

Το μωρό, που ζυγίζει 4,1 κιλά, γεννήθηκε στο νοσοκομείο Γκρέιτερ Ελ Μόντε της Καλιφόρνιας.

Το πρώτο κρούσμα του Έμπολα στη Νιγηρία καταγράφηκε τον Ιούλιο του 2014. Επρόκειτο για έναν Λιβεριανό αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών που νοσηλεύτηκε στο Κέντρο Πρώτων Ιατρικών Συμβούλων, μια ιδιωτική κλινική που βρίσκεται στο προάστιο Ομπαλέντε Λάγκος. Ο ασθενής απεβίωσε και λίγο αργότερα, η Δρ. Ιγκόνοχ, που συμμετείχε στην ομάδα των γιατρών που τον είχαν φροντίσει, παρουσίασε και αυτή συμπτώματα της θανατηφόρας ασθένειας.

Σύμφωνα με το νοσοκομείο του Λάγκος, η Ιγκόνοχ ήταν υπό ιατρική παρακολούθηση από την αρχή της εγκυμοσύνης της. Το νεογέννητο υποβλήθηκε αμέσως σε εξετάσεις για Έμπολα, οι οποίες βγήκαν αρνητικές.

Στη Νιγηρία καταγράφηκαν συνολικά 19 κρούσματα της ασθένειας και οι 7 από τους ασθενείς πέθαναν. Η επιδημία, που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2013 από τη νότια Γουινέα, στοίχισε τη ζωή σε περίπου 11.300 ανθρώπους σε σύνολο 28.400 κρουσμάτων, το 99% των οποίων εντοπίστηκαν στη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία και τη Γουινέα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *