Επιστημονική ημερίδα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας με θέμα: «Ιατρικές ειδικότητες και Covid-19»

Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Ιατρικές ειδικότητες και Covid-19» η οποία διοργανώνεται από το Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας - Κωνσταντοπούλειο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μάιου.

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

 

Όπως αναφέρεται σε ανάλογη ανακοίνωση:

«Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε την διεξαγωγή της Επιστημονικής Ημερίδας της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ του ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ «ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ-ΠΑΤΗΣΙΩΝ» που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την 14η/05/2022 και ώρα 9 π.μ. από το ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ (Μιχαλακοπούλου 27, 3ος όροφος, περιοχή ΗΙΛΤΟΝ) με κήρυξη των εργασιών από τον Σεβ.  Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας , Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, Γαβριήλ.

ΘΕΜΑ: «ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ COVID -19»

Κατά την διάρκεια της Ημερίδας θα συζητηθούν ιδιαίτερα θέματα από συναδέλφους όπως: «Σύγχρονο Νοσοκομείο και αντιμετώπιση Πανδημίας COVID-19» την οποία συντονίζει ο Διευθυντής Δ/νσης Ιατρικής Υπηρεσίας & Χειρουργικού Τμήματος κ. Παπασταματίου Μιλτιάδης και εισηγείται ο καθηγητής ΕΚΠΑ και Διευθυντής Β’ Ορθοπαιδικής κ. Μπάμπης Γεώργιος, «Ψυχιατρικές Επιπτώσεις της λοίμωξης SARS- COVID19» την οποία συντονίζει ο Kαθηγητής ΕΚΠΑ κ. Παπαγεωργίου Χαράλαμπος και εισηγείται ο Διευθυντής του Ψυχιατρικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Ν. Ιωνίας κ. Ιστίκογλου Γεώργιος, «Χρήση των μονοκλωνικών αντισωμάτων στην νόσο COVID-19» την οποία συντονίζει ο Kαθηγητής ΕΚΠΑ κ. Ευάγγελος Γιαμαρέλλος – Μπουρμπούλης και εισηγείται η Διευθύντρια της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ν. Ιωνίας κ. Μασγάλα Αικατερίνη, «Παρακολούθηση καρδιακής λειτουργίας μετά από Νόσο COVID -19» την οποία συντονίζει ο Kαθηγητής Καρδιολογίας και Διευθυντής της Γ’ Πανεπιστημιακής Κλινικής κ. Βαβουρανάκης Εμμανουήλ και εισηγείται ο Διευθυντής της Καρδιολογική Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ν. Ιωνίας κ. Πατσιλινάκος Σωτήριος, «Νόσος Covid-19 στην διαχείριση επειγόντων και τακτικών χειρουργείων» την οποία συντονίζει η Kαθηγήτρια ΕΚΠΑ κ. Ματσώτα Παναγιώτα και εισηγείται η Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Ν. Ιωνίας κ. Μαστροκώστα Εύα, «Απεικονιστικός Έλεγχος ασθενών με Covid-19 στην ακτινογραφία θώρακος» την οποία συντονίζει ο Διευθυντής Ακτινολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος «η Σωτηρία» Δρ. Θάνος Λουκάς και εισηγείται η Διευθύντρια του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος κ. Τριαντοπούλου Χαρίκλεια, «η Επίδραση του Covid-19 στη λειτουργία του Αξονικού-Μαγνητικού Τομογράφου» την οποία συντονίζει ο Διευθυντής Ακτινολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος «η Σωτηρία» Δρ. Θάνος Λουκάς και εισηγείται ο Διευθυντής του Τμήματος Νεότερων Απεικονίσεων και Επεμβατικής Ακτινολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Ν. Ιωνίας κ. Μανιάτης Πέτρος, «ο βαρέως πάσχων ασθενής με Covid-19 στην ΜΕΘ» την οποία συντονίζει ο Καθηγητής ΕΚΠΑ κ. Τσαγκάρης Ηρακλής και εισηγείται ο Διευθυντής ΜΕΘ  του Γενικού Νοσοκομείου Ν. Ιωνίας κ. Μαθάς Χρήστος, «η Επίδραση του Covid-19 στον χειρουργικό-ογκολογικό ασθενή» την οποία συντονίζει ο Διευθυντής Δ/νσης Ιατρικής Υπηρεσίας & Χειρουργικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Ν. Ιωνίας κ. Παπασταματίου Μιλτιάδης,  ο Καθηγητής κ. Χατζηκάλης Μάϊκ και ο Καθηγητής κ. Γαλάνης Ιωάννης και εισηγείται ο Διευθυντής κ. Δελής Σπυρίδων και ο Επιμελητής Α’ του Χειρουργικού Τμήματος κ. Μανές Κωνσταντίνος και ο Επικ. Επιμελητής του Χειρουργικού Τμήματος κ. Καρακαξάς Δημήτριος.

Συμπερασματικά κατά την διάρκεια της ημερίδας θα συζητηθούν οι αλλαγές που επέφερε ο Covid-19 στην καθημερινή εξάσκηση όλων των ειδικοτήτων του Νοσοκομείου μας.

Κατά την έναρξη της  Ημερίδας θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης Α., ο Κοσμήτορας Επιστημών Υγείας ΕΚΠΑ κ. Πικουλής Εμ, η Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ κ. Σιάσπου Γ., ο Αντιπρόεδρος του ΠΙΣ κ. Κουτσόπουλος Κ., ο Διοικητής Γ.Ν. Νέας Ιωνίας «ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ-ΠΑΤΗΣΙΩΝ» κ. Πρίφτης Χαράλαμπος και θα προλογήσει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής,  κ. Παπασταματίου Μιλτιάδης.

Ευελπιστώντας ότι η Ημερίδα της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ του ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ «ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ-ΠΑΤΗΣΙΩΝ» θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα, σας προσκαλούμε, προσβλέποντας  στην ενεργό συμμετοχή σας.

Εκ μέρους της Οργανωτικής/Επιστημονικής Επιτροπής

Ο  Διευθυντής Δ/νσης Ιατρικής Υπηρεσίας & Χειρουργικού Τμήματος

Δρ. Μιλτιάδης Παπασταματίου

Ο Διοικητής

κ. Πρίφτης Χαράλαμπος»

Διαβάστε ακόμη...