Επιστήμονες ανέπτυξαν φάρμακο το οποίο εξαφάνισε τον κορωνοϊό στα ποντίκια – Ελπίδες για νέες θεραπείες

Έως και 99.9% μείωση του ιϊκού φορτίου στους πνεύμονες των ποντικών πέτυχε ένα αντιικό φάρμακο κατά της Covid-19, το οποίο αναπτύχθηκε από επιστήμονες του Ινστιτούτου Υγείας «Menzies» του πανεπιστημίου Γκρίφιθ της Αυστραλίας και του διάσημου ινστιτούτου City of Hope της Καλιφόρνια.

Η εφεύρεση αυτή θα μπορούσε να αποδειχθεί αποτελεσματική και για τη χρήση κατά των νέων μεταλλάξεων εφόσον η χρήση του φαρμάκου εγκριθεί και για τους ανθρώπους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες,η  θεραπεία εμποδίζει τον ιό να αναπαραχθεί επιτιθέμενη κατευθείαν στο γονιδίωμά του.

Το φάρμακο έχει σχεδιαστεί να αποδίδει τόσο ενάντια στην Sars-Cov-2 καθώς επίσης και έναντι κάθε νέας μετάλλαξης που μπορεί να προκύψει. 

Ο Νάϊτζελ ΜακΜίλαν, ένας από τους βασικούς ερευνητές του πρότζεκτ, ανέφερε ότι τα νανοσωματίδια που χρησιμοποιήθηκαν για να μεταφέρουν τη θεραπεία μέσα στο σώμα παραμένουν σταθερά στους 4 βαθμούς Κελσίου για 12 μήνες και σε θερμοκρασία δωματίου (παραμένουν σταθερά) για διάστημα άνω του μηνός, εννοώντας ότι το φάρμακο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ασθενών χωρίς ιδιαίτερες ανάγκες αποθήκευσης και διανομής.

Διαβάστε ακόμη...