Τρεις επιπτώσεις της ζάχαρης που πιθανόν δεν γνωρίζετε

Είναι γνωστό ότι η ζάχαρη προκαλεί την αύξηση βάρους αλλά δεν είναι μόνο αυτή η επίπτωση στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ταυτόχρονα, έχει συνδεθεί με μια σειρά μη φυσιολογικών λειτουργιών του εγκεφάλου, όπως η κακή μνήμη και η έκπτωση των γνωστικών λειτουργιών.

Δείτε τρεις επιπτώσεις της που πιθανόν δεν γνωρίζετε…

1. Η ζάχαρη είναι εθιστική

Αρκεί μια μπουκιά κάποιας τροφής με ζάχαρη, για να προκληθεί διέγερση του εγκεφάλου και απελευθέρωση ντοπαμίνης, μιας ουσίας που ευθύνεται για την επιθυμία για φαγητό και τις λιγούρες που νιώθουμε. Επιστημονική μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φρουκτόζης ένιωθαν διαρκώς πεινασμένοι και είχαν περισσότερες λιγούρες σε σχέση με όσους κατανάλωναν τροφές με γλυκόζη.

2. Γερνάει το δέρμα

Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης καταστρέφει το κολλαγόνο και την ελαστίνη, ουσίες απαραίτητες για την διατήρηση της υγείας των κυττάρων της επιδερμίδας. Το χειρότερα είναι ότι άπαξ και δημιουργηθούν οι ρυτίδες, η ζημιά δεν διορθώνεται.

3. Η ζάχαρη μειώνει τη μνήμη

Η ζάχαρη παρεμβαίνει στη λειτουργία του εγκεφάλου προκαλώντας απώλεια μνήμης και μείωση των γνωστικών ικανοτήτων. Έρευνες έχουν καταλήξη στη σύνδεση της υπερβολικής κατανάλωσης ζάχαρης και του Αλτσχάιμερ, της άνοιας και της κατάθλιψης.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *