Επιμένει ο Ιατρικός Σύλλογος στις παραιτήσεις των γιατρών

 
Επιμένει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στις παραιτήσεις των μελών του από τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και ξεκαθαρίζει πως όσοι το πράξουν θα έχουν δικαίωμα στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση.


Όπως αναφέρει, οι γιατροί που προτίθενται να ανακαλέσουν την συνεργασία τους με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ, έχουν το δικαίωμα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, αφού υποβάλλουν την συνημμένη υπεύθυνη δήλωση για την παροχή υπηρεσιών Π.Φ.Υ προς τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ στο ιδιωτικό τους ιατρείο. Η συγκεκριμένη υπεύθυνη δήλωση αποστέλλεται υπογεγραμμένη και σφραγισμένη από τον ιατρό με φαξ στα 210-9282199, 210-9282499, 210-9282267,210-9215940, 213-2168422.

Η ως άνω διαδικασία είναι σύντομη και όπως ενημερωθήκαμε από την ΗΔΙΚΑ Α.Ε, όσοι ιατροί απέστειλαν την σχετική υπεύθυνη δήλωση, έχουν ήδη πιστοποιηθεί και ενταχθεί στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και μπορούν κανονικά να συνταγογραφούν ηλεκτρονικά, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους.

«Επειδή σήμερα βιώνουμε την καθολική αδυναμία του ΕΟΠΥΥ, όπως είχε προβλεφτεί από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και είχε περιγραφεί στις γενικές συνελεύσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) προτρέπουμε τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς μέλη μας να παραιτηθούν άμεσα από έναν ΕΟΠΥΥ θνησιγενή που δε μπορεί να πληρώσει τους γιατρούς που έχουν ενταχθεί. Από τη στιγμή που πετύχαμε τη συνταγογράφηση για όλους με πιστοποιημένη διαδικασία, μπορεί ο ιατρικός κόσμος να λειτουργήσει με αξιοπρέπεια και να εργαστεί ελεύθερα μέσα από τον καθορισμό ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους», αναφέρει ο ΙΣΑ στην δεύτερη έκκληση που απευθύνει προς τα μέλη του και προσθέτει πως «το χρέος των 350 εκατομμυρίων ευρώ του ΟΠΑΔ, για τα δύο προηγούμενα έτη, προς τους γιατρούς αλλά και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων που έχει αναλάβει να αποπληρώσει το Υπουργείο Οικονομικών, μεγαλώνει κάθε μήνα, καθώς κλινικοί και εργαστηριακοί γιατροί υπηρετούν απλήρωτοι –εθελοντές της Δημόσιας υγείας. Ασθενείς και υγειονομικοί, αποτελούν τα θύματα, μίας πολιτικής υγείας πρόχειρης, θνησιγενούς αλλά και επικίνδυνης για τη Δημόσια υγεία».

Πηγή: ygeianews.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *