Επιλογές σύμφωνα με τις ανάγκες

Tα προφυ­λακτικά είναι η καλύτερη μέθοδος προστασίας από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Η αντισύλληψη είναι πραγματικά σημαντική καθώς προλαμβάνει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Σύμφωνα με τους ειδικούς της Α΄ Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα, τα προφυλακτικά είναι η καλύτερη μέθοδος προστασίας από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.


Υπάρχουν, ωστόσο, διαφορετικές αντισυλληπτικές μέθοδοι που ταιριάζουν στις ανάγκες διαφορετικών ανθρώπων. Είναι σωστό -σημειώνουν- να εξετάζονται οι διάφορες επιλογές και να υπάρχει ενημέρωση για την αποτελεσματικότητα, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε μεθόδου.

Απευθυνόμενοι στις γυναίκες, οι επιστήμονες αναφέρουν πως όταν σκεφτούν να πάρουν αντισυλληπτικά μέτρα, υπάρχουν πολλές πληροφορίες που πρέπει να λάβουν υπόψη.

Με τόσες διαθέσιμες διαφορετικές επιλογές, άνδρες και γυναίκες μπορούν να είναι βέβαιοι ότι θα βρουν μια μακροπρόθεσμη μέθοδο αντισύλληψης που να ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες.

Κατηγορίες
Η αντισύλληψη περιλαμβάνει δύο βασικές κατηγορίες:

Οι μέθοδοι φραγμού που εμποδίζουν το σπέρμα να περάσει μέσα στη μήτρα, όπου μπορεί να γονιμοποιήσει το ωάριο.

Οι ορμονικές μέθοδοι που προσωρινά αλλάζουν τον τρόπο λειτουργίας του αναπαραγωγικού συστήματος.

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/09/fetcher_118.jpeg

Υπάρχουν λιγότερο «εξελιγμένες» μέθοδοι αποφυγής της εγκυμοσύνης, όπως για παράδειγμα η διακεκομμένη συνουσία, είναι όμως πολύ πιο επικίνδυνες.

Οι πληροφορίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των αντισυλληπτικών μεθόδων βασίζονται στην εφαρμογή της κάθε αντισυλληπτικής μεθόδου σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα των προϊόντων.

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/09/fetcher_28.jpeghttp://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/09/fetcher_37.jpeg

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *