Επιλέγοντας το κατάλληλο γυμναστήριο

 
Μετά την απόφασή σας να γυμναστείτε, μένει μια ακόμη απόφαση να πάρετε: Αυτή του κατάλληλου γυμναστηρίου!

Κατάλληλου, επειδή πρέπει να ασκηθείτε σωστά και αποτελεσματικά, επειδή πρέπει να ταιριάζει στην τσέπη σας, επειδή πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις επιθυμίες σας! Αναλυτικότερα:


Τοποθεσία

Είναι αρκετά σημαντικό η απόσταση του σπιτιού σας ή της δουλειάς σας να είναι σχετικά κοντά στο γυμναστήριο της επιλογής σας.

Πολλοί κάνουν το λάθος να επιλέγουν μακρινά γυμναστήρια, με αποτέλεσμα να βρίσκουν ένα λόγο παραπάνω κάθε φορά που αναζητούν δικαιολογίες για να απουσιάσουν από την προπόνησή τους.

Επίσης είναι καλό, αν είναι απαραίτητο, να χρησιμοποιήσετε αυτοκίνητο για τη μετακίνηση σας από και προς το γυμναστήριο, να ελέγξετε αν διαθέτει χώρο πάρκινγκ, ώστε να μην καταναλώνετε άσκοπο χρόνο ψάχνοντας σε όλη την γειτονιά για παρκάρισμα!

Ωράριο

Εάν σκοπεύετε να γυμνάζεστε νωρίς το πρωί, αργά το βράδυ, Σαββατοκύριακα και αργίες, πρέπει από την πρώτη στιγμή να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας του!

Για να μην στεναχωρηθείτε και δυσαρεστηθείτε αργότερα, καλό είναι να το έχετε ξεκαθαρίσετε από την αρχή, για να μπορέσετε και εσείς να προγραμματίσετε τις προπονήσεις σας και την καθημερινότητά σας!

Παροχές

Τα σύγχρονα γυμναστήρια προσφέρουν πολλές επιλογές ώστε να γίνουν ελκυστικότερα στο ευρύ κοινό. Διαθέτουν χώρους για ατομικές και για ομαδικές προπονήσεις, καθώς και ποικιλία οργάνων γυμναστικής και αθλητικού εξοπλισμού.

Έχετε πάντα στο νου σας, πως ό,τι καλύτερο για το σώμα σας αλλά και για το μυαλό σας, είναι να αλλάζετε συχνά τον τρόπο που γυμνάζεστε, να δοκιμάζετε νέα είδη και μεθόδους προπόνησης, να ξεφεύγετε από την καθημερινή ρουτίνα της προπόνησής σας. Αυτό θα σας κρατήσει κοντά στο γυμναστήριο αλλά και στους στόχους σας!

Καθαριότητα

Όλα τα οργανωμένα γυμναστήρια φροντίζουν καθημερινά ώστε να παραμένουν οι χώροι άθλησης αλλά και οι χώροι των αποδυτηρίων καθαροί…

Ελέγξτε εάν είναι οι χώροι τακτοποιημένοι, εάν υπάρχουν ντουλαπάκια για τη φύλαξη και τακτοποίηση των προσωπικών αντικειμένων, εάν τα μπάνια, οι τουαλέτες και οι ντουζιέρες βρίσκονται σε αξιοπρεπή κατάσταση.

Παρατηρήστε αν οι αθλούμενοι χρησιμοποιούν πετσέτες, εάν τα όργανα είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση, εάν υπάρχει επαρκής εξαερισμός και εάν οι χώροι του είναι διαμπερείς και ευήλιοι!

Προσωπικό

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχει ένα άρτια εκπαιδευμένο και εξυπηρετικό προσωπικό. Από την πρώτη στιγμή της ξενάγησής σας, είναι καλό να προσέξετε ιδιαίτερα τον τρόπο που σας μιλούν, που σας εξηγούν, το σεβασμό και την προσοχή που σας δείχνουν.

Σημαντικό είναι να μιλήσετε με υπαλλήλους διαφορετικών θέσεων μέσα στο γυμναστήριο, όπως ρεσεψιονίστ, γυμναστές, υπεύθυνους πωλήσεων και δημοσίων σχέσεων, ώστε να μπορέσετε να αποκτήσετε μία πλήρη εικόνα για το συγκεκριμένο χώρο.

Μη διστάσετε να ρωτήσετε για οτιδήποτε σας απασχολεί, οτιδήποτε θα μπορούσε να επιδράσει θετικά ή αρνητικά στην επιλογή του κατάλληλου γυμναστηρίου!

Κόστος

Όσο όμορφο, οργανωμένο, καθαρό είναι ένα γυμναστήριο, η τελική επιλογή τις περισσότερες φορές εξαρτάται από το κόστος. Ρωτήστε διεξοδικά τους τρόπους πληρωμής, τυχόν εκπτώσεις που μπορεί να έχουν τη συγκεκριμένη περίοδο, τι είδους συνδρομές υπάρχουν και τι περιλαμβάνει η καθεμία.

Προσπαθήστε να επιλέξετε τη συνδρομή που ταιριάζει αποκλειστικά στις ανάγκες και την τσέπη σας, και μην αποπροσανατολίζεστε από μακροχρόνια προγράμματα συνδρομών. Καλό είναι να γνωρίσετε πρώτα έναν χώρο και τους ανθρώπους του, και μετά να δεσμευτείτε, εάν το επιθυμείτε, σε συνδρομές πολλών μηνών και ακόμα και ετών.

Διαβάστε με την άνεσή σας το συμβόλαιο που πρόκειται να υπογράψετε, ζητήστε ένα αντίγραφο για το σπίτι σας, ρωτήστε ό,τι σας φαίνεται δυσνόητο και «περίεργο», για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων αργότερα!

Δοκιμή

Ζητήστε, εάν δεν σας το προσφέρουν οι ίδιοι, μία ή δύο δοκιμαστικές προπονήσεις. Εάν σας το αρνηθούν, τότε δεν αξίζουν την προσοχή σας. Προσπαθήστε, κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας, να ελέγξετε το γενικότερο κλίμα του γυμναστηρίου, την καθαριότητα, την εξυπηρέτηση του προσωπικού, τους χώρους άθλησης και αποδυτηρίων.

Μιλήστε με τα υπάρχοντα μέλη, ρωτήστε τους τις απορίες σας, προσπαθήστε να μάθετε όσα γίνονται περισσότερο από τους παλαιότερους. Επίσης, θα ήταν αρκετά καλό να επισκεφτείτε τον χώρο την ώρα που θα επιθυμούσατε να γυμνάζεστε στο μέλλον, ώστε να ελέγξετε την διαθεσιμότητα των οργάνων, τον αριθμό των αθλουμένων, την ατμόσφαιρα του γυμναστηρίου τη στιγμή που σας ενδιαφέρει!

Διερευνήστε το…

Η επιλογή λοιπόν του κατάλληλου γυμναστηρίου, προϋποθέτει χρόνο, έρευνα και διάθεση. Αξίζει να σπαταλήσετε λίγο χρόνο παραπάνω για να είστε σίγουροι για την επιλογή σας, διότι αρκετές φορές δεν δίνεται η δέουσα σημασία, παρασύρεστε από γνώμες τρίτων και προσφορές με αποτέλεσμα να βρίσκεστε να αθλείστε σε χώρους που απέχουν μακράν των προσδοκιών και των απαιτήσεών σας!

Πηγή: mednutrition.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *