Επικίνδυνες μπορεί να γίνουν οι στερητικές δίαιτες

 
Πολλές γυναίκες αναζητούν γρήγορες δίαιτες που θα τους λύσουν το πρόβλημα των κιλών για πάντα. Δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να γίνει.

Πρώτον, γιατί δεν συνίστανται στερητικές δίαιτες, αλλά διατροφή ισορροπημένη. Δεύτερον, γιατί οι διάφορες στερητικές δίαιτες της μόδας δεν μας μαθαίνουν να τρώμε σωστά και να τις κάνουμε τρόπο ζωής, αλλά μας απαγορεύουν κάποιες ομάδες τροφών ή υπόσχονται θαύματα. Ποιες είναι οι γρήγορες και δημοφιλείς δίαιτες;


Το προφίλ τους: Χαμηλή σε λιπαρά, χαμηλή σε υδατάνθρακες, υψηλή σε πρωτεΐνη ή εστιάζουν σε μία συγκεκριμένη τροφή (π.χ. γκρέιπφρουτ).

Επίσης οι τροφές που επιτρέπονται σε αυτές τις δίαιτες είναι συνήθως υπερβολικές ή σε αναλογία διαφορετικές από αυτές που αναφέρουν οι βασικοί κανόνες διατροφής, όπως έχουν διαμορφωθεί από την Ε.Ε.

Γιατί να τις αποφεύγετε: Στερούνται συνήθως πολλών σημαντικών θρεπτικών στοιχείων – φυτικές ίνες και υδατάνθρακες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά (ουσίες που υπάρχουν στα φρούτα και τα λαχανικά).

Μακροχρόνια, αν δεν λαμβάνετε αυτά τα συστατικά αυξάνονται οι πιθανότητες να εμφανίσετε κάποιες ασθένειες.

Πώς θα τις αναγνωρίσετε

– Υπόσχονται γρήγορα αποτελέσματα.
– Αναφέρουν τα αποτελέσματα που έχει μία συγκεκριμένη τροφή.
– Οι συστάσεις που δίνουν βασίζονται σε μία και μόνο έρευνα.
– Οι συστάσεις σας οδηγούν να αγοράσετε συγκεκριμένα προϊόντα.
– Προτείνουν «κακές» και «καλές» τροφές.
– Αποκλείουν μία από τις διατροφικές ομάδες (φρούτα, λαχανικά, άμυλο, κρέας, λίπη).

Πολλές δίαιτες ρίχνουν το φταίξιμο στις ορμόνες μας αναφέροντας ότι μπορούν να αλλάξουν τη χημεία του οργανισμού ή απαγορεύοντας ή προωθώντας κάποια συγκεκριμένη τροφή.

Ωστόσο, όλες αυτές οι δίαιτες έχουν κάτι κοινό: προσφέρουν προσωρινή λύση. Όταν η δίαιτα διακοπεί, συνήθως το βάρος επανέρχεται.

Πηγή: omorfamystika.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *