Επικίνδυνα για την εμφάνιση κιρσών τα ψηλοτάκουνα

 
Τα παπούτσια με τακούνια αποτελούν μια αγαπημένη επιλογή για τις περισσότερες γυναίκες. Άλλωστε και οι πιο γνωστοί σχεδιαστές σχεδόν κάθε χρονιά θα παρουσιάσουν σχέδια για ψηλοτάκουνες γόβες που η μόδα «επιβάλει» για λαμπερές εμφανίσεις.


Πέρα όμως από τα εμφανισιακά «ατού» που χαρίζουν, τα ψηλοτάκουνα παπούτσια μπορούν να «προσφέρουν» και προβλήματα όπως πρησμένα πόδια και αστραγάλους.

Αυτό συμβαίνει καθώς κρατάει το πόδι σε αφύσικες στάσεις, επιβραδύνοντας την κυκλοφορία και καταπονώντας τις μικροφλέβες στο κάτω μέρος του πέλματος. Το πρόβλημα μάλιστα, μπορεί να χειροτερεύσει στην περίπτωση που η σόλα είναι σκληρή και άκαμπτη όπως δηλαδή αυτή της πλατφόρμας.

Και τα πιθανά προβλήματα υγείας από τη συχνή χρήση υποδημάτων με τακούνια δεν τελειώνουν εδώ. Δεν είναι απίθανο να δημιουργηθούν σκληρύνσεις στα πέλματα καθώς το κέντρο βάρους του σώματος κλίνει προς τα εμπρός.

Επιπλέον, η καθημερινή χρήση μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση φλεβικής ανεπάρκειας, που αρχικά εκδηλώνεται με κιρσούς στις γάμπες και τους μηρούς.

Το τελευταίο είναι κάτι που πρέπει να προσέξουν ειδικά γυναίκες με προδιάθεση στις διαταραχές του κυκλοφορικού συστήματος, όσες έχουν επιπλέον βάρος και δεν γυμνάζονται, καπνίζουν και βρίσκονται πολλές ώρες σε ορθοστασία. Εάν συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω η χρήση ψηλοτάκουνων υποδημάτων πρέπει να γίνεται σπάνια.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *