Επιβίωση με μια… κονσέρβα σαρδέλες

D727E32A020BB6B3AC88E7930A2E400A.jpg

  Τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης; Σίγουρα, ένα φακό, ένα κουτί πρώτων βοηθειών… και μια κονσέρβα σαρδέλες!

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι σαρδέλες μπορούν να χρησιμεύσουν σε πάνω από μια (δηλαδή πέραν της κατανάλωσης) περιπτώσεις όταν υπάρχει έκτακτη ανάγκη…

Λυχνάρι
Θα χρειαστείτε τις σαρδέλες που είναι συσκευασμένες σε λάδι. Ανοίξτε την κονσέρβα, φάτε τα ψάρια και αφήστε το λάδι μέσα. Βάλτε λίγο σπάγκο μέσα στο λάδι και αφήστε λίγα εκατοστά να προεξέχουν ως φυτίλι. Ανάψτε το σπάγκο και ιδού!

Απεντομωτικό
Αν το σπίτι σας βρίθει εντόμων και χρειάζεστε καπνό για να τα απωθήσετε, τοποθετήστε μερικά πυρωμένα κάρβουνα σε μια μεγάλη κονσέρβα σαρδελών, βάλτε λίγο ξερό ξύλο από πάνω τους και αφήστε το δοχείο σε ένα σημείο μακριά από εύφλεκτα υλικά. Η κονσέρβα θα δημιουργήσει μεγάλα σύννεφα καπνού και θα διώξει όλα τα έντομα από το χώρο σας, τουλάχιστον προσωρινά.

Μικρό τηγάνι
Οι μεγαλύτερες κονσέρβες σαρδελών μπορούν να μετατραπούν σε ένα ικανοποιητικό φορητό τηγάνι. Μπορείτε επίσης να βράσετε νερό μέσα τους, όμως θα χρειαστείτε λίγο χρόνο για να ζεστάνετε ικανοποιητική ποσότητα.

Εστία κατασκήνωσης
Ρίξτε μέσα στην κονσέρβα ένα ποτό υψηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ και ανάψτε το, μετατρέποντάς το σε μια εστία φωτισμού ή και μαγειρέματος για την κατασκήνωσής σας. Αν δεν έχετε ποτό, ρίξτε λεπτά κομμάτια ξύλου και περιχύστε τα με κερί προτού τα ανάψετε.

Καθρέφτης σινιάλων
Εάν έχετε κάποιον τρόπο να την γυαλίσετε, μια κονσέρβα μπορεί πανεύκολα να λειτουργήσει ως καθρέφτης σινιάλων, αντανακλώντας το φως του ήλιου και βγάζοντάς σας από ενδεχόμενη δύσκολη θέση.

Ζωοτροφή έκτακτης ανάγκης
Εάν είναι απολύτως απαραίτητο, θα μπορούσατε να ταΐσετε τις γάτες και τα σκυλιά σας με σαρδέλες. Καταφύγετε στο μέτρο αυτό μόνο εάν δεν υπάρχει άλλο φαγητό διαθέσιμο.

Αδιάβροχη θήκη
Αν έχετε μια μεγάλη κονσέρβα, μπορείτε να την καθαρίσετε από το περιεχόμενό της και να τη γεμίσετε με είδη επιβίωσης. Στη συνέχεια, σφραγίστε την με μονωτική ταινία. Έτσι θα έχετε μια (σχεδόν) αδιάβροχη θήκη ειδών πρώτης ανάγκης!

Φάτε τις
Και, όπως μαντέψατε, μπορείτε να φάτε και τα ψάρια. Υπάρχουν 21 είδη ψαριών παγκοσμίως που θεωρούνται σαρδέλες, όποιο είδος κι αν έχετε συσκευασμένο, με λίγο ψωμί θα ξεγελάσετε για τα καλά την πείνα σας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *