Επί τάπητος τα προβλήματα του νοσοκομείου Ναυπλίου

nosokomeio.medium.jpg

Τα προβλήματα και το μέλλον του γενικού νοσοκομείου Ναυπλίου, συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης και όπως επισημαίνεται, «ο Δήμος Ναυπλιέων ξεκινά αγώνα δρόμου και διαπραγματεύσεις με υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες της χώρας, για το μέλλον του νοσοκομείου».

Κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αποτυπώθηκε η ανησυχία των εργαζομένων, καθώς γιατροί, νοσηλευτικό, ιατρικό, παραϊατρικό προσωπικό και απλοί πολίτες, πήραν το λόγο για να αποτιμήσουν την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Ναυπλίου. Οι εκτιμήσεις που διατυπώθηκαν από τους εργαζόμενους, ήταν ότι η διοίκηση δεν θα προβεί σε καμία ενέργεια, προκειμένου να λειτουργήσει σωστά το νοσοκομείο, διότι αφενός δεν υπάρχουν κονδύλια για την υγεία κι αφετέρου δεν υπάρχει διοίκηση στο ίδρυμα.

Το δημοτικό συμβούλιο, αφού άκουσε τις απόψεις όλων των παρευρισκομένων αποφάσισε να εκδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας, για την τραγική κατάσταση που επικρατεί και να αναζητηθούν νομικά ευθύνες, για την έλλειψης αρτιότητας ή την παράβαση καθήκοντος.

Αποφασίστηκε με την μεσολάβηση και του παρευρισκομένου στην συζήτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα, να επιδιωχθεί συνάντηση με τον υπουργό Υγείας έως το τέλος της εβδομάδας, ενώ ζητήθηκε από τον επίσης παρευρισκόμενο υποδιοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, η άμεση εξεύρεση λύσης για τις εφημερίες των καρδιολόγων.

Παράλληλα, ανοιχτό έμεινε το ενδεχόμενο να ηγηθεί ο Δήμος Ναυπλιέων κινητοποιήσεων με κλείσιμο του νοσοκομείου, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ολοκληρωτικού black out. Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, θα καθορίσουν το μέλλον του νοσοκομείου τις επόμενες ημέρες, που σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, η λειτουργία του είναι αδιαπραγμάτευτη.

Μετά την χθεσινοβραδινή συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, σήμερα, ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος, με επιστολή του στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, προσπαθεί να προωθήσει το θέμα της ορθής λειτουργίας του νοσοκομείου, το οποίο υπολειτουργεί, λόγω της υποστελέχωσης, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, ενώ ζητά συνάντηση μαζί του, προκειμένου να βρεθεί λύση.

Ειδικότερα, στην επιστολή του μεταξύ άλλων ο κ. Κωστούρος αναφέρει ότι, «Το νοσοκομείο Ναυπλίου έχει καταρρεύσει, υπό το βάρος της χρηματικής ασφυξίας, της απομόνωσης του προσωπικού από την διοίκηση, τα εφημεριακά κενά, την υποστελέχωση του, και τις ελλείψεις σε βασικά υλικά και υποδομές».

Προσθέτει πως, «σε ένα Δήμο κατεξοχήν τουριστικό θεωρούμε αυτονόητο, ότι κατανοείτε το οξύτατο πρόβλημα που προκύπτει από την μη ύπαρξη ολοκληρωμένης δομής νοσοκομειακής περίθαλψης. Για το λόγο αυτό επιθυμούμε άμεσα μία συνάντηση μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσουμε για το καυτό αυτό ζήτημα που απασχολεί ολόκληρο τον Δήμο Ναυπλιέων και την γύρω περιοχή».

Επιπλέον, ο δήμαρχος υπογραμμίζει, «σας παρακαλούμε όπως επιληφθείτε, σήμερα, του θέματος της άμεσης τοποθέτησης καρδιολόγου, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία της εφημερίας του νοσοκομείου Ναυπλίου και να μην θρηνήσουμε θύματα».

 

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *