Επενδύσεις εκατομμυρίων για την υγεία στην Θεσσαλία

1979936D7751E03E607CD47865CC39C3.jpg

  Η εξέλιξη των έργων υγείας στη Θεσσαλία ήταν το αντικείμενο σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο παρακολούθησης της πορείας υλοποίησης των συγχρηματοδοτούμενων από το Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργων και της επίτευξης των στόχων του Προγράμματος. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, ο διοικητής και ο υποδιοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος κ.κ Λάζαρος Μακρής και Γρηγόρης Δασταυρίδης, ο διοικητής των διασυνδεδεμένων νοσοκομείων Λάρισας κ. Θανάσης Μητσιός, η αναπληρώτρια διοικήτρια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας κα. Εύη Αδαμάκη, ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, κ. Γιάννης Στεφανίδης και η υποψήφια με τον συνδυασμό «Συμμαχία υπέρ των Πολιτών» χειρουργός κα. Αντιγόνη Πουλτσίδη.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Στη Θεσσαλία είναι ενταγμένα και υλοποιούνται για τον τομέα της υγείας 46 έργα συνολικού προϋπολογισμού 47,6 εκατ. ευρώ. Όλο αυτό το διάστημα και σε συνεργασία Περιφέρειας Θεσσαλίας, 5ης ΥΠΕ και των διοικήσεων των νοσοκομείων της Θεσσαλίας κάναμε έναν αγώνα δρόμου για να εντάξουμε νέα έργα και να καλύψουμε ανάγκες, που υπήρχαν. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τις υποδομές των νοσοκομείων της Θεσσαλίας, να τα καταστήσουμε λειτουργικότερα και αποδοτικότερα ώστε να συνεχίσουν το σημαντικό έργο που επιτελούν. Εξοπλίζουμε και αναβαθμίζουμε τη δημόσια υγεία, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας προς το κοινωνικό σύνολο».

Παράλληλα ο περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αύξηση του ιατρικού τουρισμού που παρατηρείται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ σημείωσε και τον σημαντικό ρόλο που θα παίξει σ’ αυτό η δημιουργία του κέντρου αδρονικής θεραπείας του καρκίνου, που σχεδιάζει η αιρετή Περιφέρεια. Παράλληλα ζήτησε τόσο στα κέντρα υγείας που ολοκληρώνει η αιρετή Περιφέρεια αλλά και στα υπάρχοντα να τοποθετηθεί ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες.

Πηγή: larissanet.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *