Επέμβαση στον εγκέφαλο με ζωντανή μετάδοση στο Twitter

 
Οι γιατροί στο νοσοκομείο Memorial του Χιούστον έδωσαν στους χρήστες του Twitter την ευκαιρία να παρακολουθήσουν με λεπτό προς λεπτό ενημέρωση, φωτογραφίες και βίντεο, την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε μία 21χρονη για αφαίρεση όγκου από τον εγκέφαλο.


Περίπου δεκατέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι από το Μεξικό έως την Αυστραλία παρακολούθησαν την επέμβαση ενώ ο γιατρός Dong Kim αφαιρούσε έναν καλοήθη όγκο από τον δεξιό κροταφικό της λοβός.

Ο Kim, που θεωρείται βετεράνος με περισσότερες από 300 κρανιοτομές το χρόνο, ήταν μέλος της ομάδας χειρουργών που εγχείρησαν πέρσι τη γερουσιαστή Γκίφορντς που είχε δεχθεί πυροβολισμό στο κεφάλι.

Η επέμβαση διήρκεσε τέσσερις ώρες και ο Δρ Kim άνοιξε μία μικρή τρύπα στο κρανίο της νεαρής γυναίκας αφήνοντας τον εγκέφαλο εκτεθειμένο για 90 λεπτά έως ότου απομακρυνθεί ο όγκος.

Η ιατρική ομάδα που ασχολείτο με τα κοινωνικά δίκτυα «τουίταρε» κάθε βήμα των γιατρών, δίνοντας στους χρήστες την ευκαιρία να ζήσουν για λίγο τον κόσμο της χειρουργικής.

Παρότι το twitter προειδοποίησε πως το περιεχόμενο των φωτογραφιών και των βίντεο θα ήταν σκληρό, εκατομμύρια χρήστες έμειναν προσηλωμένοι στις οθόνες τους.

Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο…

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/05/fetcher_106.jpeg

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/05/fetcher_115.jpeg

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/05/fetcher_121.jpeg

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/05/fetcher_131.jpeg

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *