Επεκτείνεται το πρόγραμμα τηλεϊατρικής της Vodafone

61A6D70BBD4A56B9DED3ECC670C9DF9B.jpg

  Το πρόγραμμα τηλεϊατρικής Vodafone, το οποίο υλοποιείται για 8η συνεχή χρονιά, επεκτάθηκε και πλέον εφαρμόζεται σε 100 απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές σε όλη τη χώρα, από την Ορεστιάδα έως τη Γαύδο.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και αξιοποιώντας την τεχνολογία της κινητής επικοινωνίας, στηρίζει τους κατοίκους απομακρυσμένων και ακριτικών περιοχών στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και προληπτικής ιατρικής.

Παρέχει τη δυνατότητα σε περισσότερους από 500.000 κατοίκους των περιοχών αυτών να αποκτήσουν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου ειδικευμένες υπηρεσίες υγείας, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν από τον τόπο κατοικίας τους.

«Η Vodafone συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη της κοινωνίας και επενδύει σε προγράμματα που στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες και τους ανθρώπους τους. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η δημιουργία και λειτουργία του προγράμματος τηλεϊατρικής της Vodafone. Έχοντας, σήμερα, υπερτριπλασιάσει τον αριθμό των σημείων εφαρμογής του και φτάνοντας τα 100 σημεία, στηρίζουμε έμπρακτα και αποτελεσματικά περισσότερους από μισό εκατομμύριο κατοίκους, στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας», δήλωσε ο κ. Γλαύκος Περσιάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας.

Με το πρόγραμμα τηλεϊατρικής της Vodafone οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών μπορούν να επισκέπτονται το περιφερειακό ιατρείο και να πραγματοποιούν τις ιατρικές τους εξετάσεις, όπως για παράδειγμα ένα καρδιογράφημα ή μια σπιρομέτρηση, οι οποίες με τη σειρά τους αποστέλλονται, μέσω του δικτύου της Vodafone σε ειδικευμένους ιατρούς στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Οι ειδικευμένοι Ιατροί παρέχουν τη συμβουλευτική τους γνωμάτευση άμεσα και γρήγορα, με τον ίδιο τρόπο.

Το πρόγραμμα τηλεϊατρικής στηρίζει τους γενικούς και αγροτικούς ιατρούς, ενώ προάγει την προληπτική ιατρική. Συμβάλλει στην πρόληψη ασθενειών μέσα από την έγκαιρη διάγνωσή τους και παράλληλα καλύπτει τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, καθώς παρέχει τη δυνατότητα συστηματικού ελέγχου της κατάστασης της υγείας τους, στον τόπο κατοικίας τους, καταργώντας γεωγραφικούς ή άλλους περιορισμούς.

Το πρόγραμμα τηλεϊατρικής της Vodafone τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου. Για την υλοποίησή του συμμετέχουν επίσης το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής της Υγείας και η εταιρεία Vidavo.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα τηλεϊατρικής της Vodafone, επισκεφτείτε το vodafone.gr/sustainability.

vod2.jpg

vod1.jpg

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *