Επανέρχονται τα τακτικά χειρουργεία στα νοσοκομεία από 4 Μαίου

Τα νοσοκομεία επανέρχονται σταδιακά, από την ερχόμενη Δευτέρα, στην κανονική λειτουργία τους, με την επανέναρξη των τακτικών χειρουργείων και των απογευματινών ιατρείων, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ο στόχος της κυβέρνησης, είπε, είναι να βρίσκεται σε ετοιμότητα το σύστημα υγείας σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων και να επιστρέψει το σύστημα σταδιακά σε κανονικούς ρυθμούς.

Προς την κατεύθυνση αυτή:

Συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους τα νοσοκομεία Αναφοράς του κορωνοϊού.

Η διαλογή ύποπτων κρουσμάτων συνεχίζεται σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για περιστατικά COVID παραμένουν σε ετοιμότητα.

Τα νοσοκομεία Παμμακάριστος, Αγ. Βαρβάρα και ΝΙΜΤΣ, παραμένουν σε αποκλειστική χρήση για ασθενείς με κορονοϊό.

Σε κάθε νοσοκομείο της χώρας, ορίζονται κλινικές ετοιμότητας για κορωνοϊό.

Στα μεγάλα αστικά κέντρα δημιουργούνται, στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μονάδες αποκλειστικά για COVID.

Δημιουργείται ταυτόχρονα, στρατηγικό απόθεμα υλικών, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυξημένες ανάγκες, λόγω αύξησης κρουσμάτων, την επόμενη περίοδο.

Αξιοποιούνται οι δωρεές ιδιωτών, μεγάλων δωρητών, φορέων και οργανισμών. Μέχρι σήμερα, συνολικά, οι δωρεές έχουν φθάσει τα 100 εκατ.

Ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν προσληφθεί 3.748 γιατροί και νοσηλευτές και αυξήθηκε κατά κατά 145 εκ. ευρώ η χρηματοδότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.  

 Eπιπρόσθετα, Ο υφυπουργός Υγείας έκανε λόγο για αύξηση της δυνατότητας διενέργειας μοριακών ελέγχων . Ανέφερε τέλος ότι τα τεστ αντισωμάτων θα χρησιμοποιηθούν για επιδημιολογικούς σκοπούς, ενώ τα ταχεία τεστ (rapid tests) ανίχνευσης του ιού αυτή τη στιγμή αξιολογούνται.

Διαβάστε ακόμη...