Έπαιζε επί έξι εβδομάδες Candy Crash και να τι έπαθε

98F1BF27344C7A125E798C996F1826CD.jpg

  Ποιος δεν έχει μπει στον πειρασμό να παίξει κάποιο παιχνίδι είτε στον υπολογιστή, είτε στο smartphone; Ένας νεαρός άντρας από την Καλιφόρνια, δεν έπραξε τίποτα διαφορετικό απ΄ ότι κάνουν σχεδόν όλοι: έπαιζε μανιωδώς το δημοφιλές παιχνίδι Candy Crush.

Συγκεκριμένα, έπαιζε επί έξι με οχτώ εβδομάδες, κάθε μέρα, ασταμάτητα. Μια συνήθεια, ωστόσο, που είχε παρενέργειες στην υγεία του. Όταν ο 29χρονος επισκέφτηκε το γιατρό, εκείνος έβγαλε την εξής διάγνωση: «χρόνιος πόνος στον αριστερό αντίχειρα και απώλεια ενεργής κίνησης».

Σύμφωνα με το Live Science, ο γιατρός προχώρησε εκτός από τη φυσική εξέταση και σε μαγνητική τομογραφία στο χέρι του άντρα και βρέθηκε η πηγή του πόνου του ήταν μια ρήξη στον τένοντα. Ο 29χρονος χρειάζεται πλέον χειρουργική επέμβαση προκειμένου να διορθώσει την κατάσταση.

Ενώ θα είχε νόημα για τον άνθρωπο να είχε συνειδητοποιήσει τον πόνο του (και το γεγονός ότι είχε ρήξη τένοντα) κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια των παραπάνω εβδομάδων, μια περίεργη λεπτομέρεια σε αυτή την περίπτωση είναι ότι δεν έχει αντιληφθεί τον πόνο καθόλου ενώ παίζετε. Ο Δρ. Andrew Doan, ανέφερε σχετικά, ότι το παιχνίδι λειτούργησε ως φυσικό παυσίπονο καθώς η ενασχόληση με το παιχνίδι προκάλεσε την απελευθέρωση χημικών ουσιών στον εγκέφαλο και προκάλεσαν αντ αυτού ευφορία.

«Πρέπει να γνωρίζετε ότι ορισμένα βιντεοπαιχνίδια μπορεί να λειτουργήσουν σαν ψηφιακά παυσίπονα», είπε ο γιατρός. «Πρέπει να είμαστε σε επίγνωση ότι σε αυτό μπορεί να γίνει κατάχρηση», εξήγησε.

Ενώ ο 29χρονος ανέφερε ότι δεν ήταν εθισμένος στο συγκεκριμένο παιχνίδι, λέγοντας ότι το έπαιζε απλά για να περνάει το χρόνο του, ο εθισμός στα βιντεοπαιχνίδια είναι γεγονός. Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, τα βιντεοπαιχνίδια είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να πυροδοτούν επανειλημμένα την έκκριση καλών χημικών, όπως η ντοπαμίνη.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *