ΕΟΔΥ για λέπρα: Ιάσιμη νόσος και όχι πολύ μεταδοτική

Με αφορμή το περιστατικό λέπρας που εντοπίστηκε στη χώρα μας και αφορά μια 65χρονη γυναίκα που νοσηλεύεται στην Δερματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, ο ΕΟΔΥ εξέδωσε Δελτίο Τύπου στο οποίο εξηγεί τι ακριβώς είναι η νόσος του Hansen ή αλλιώς λέπρα.

Δείτε την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Η νόσος του Hansen ή αλλιώς λέπρα, είναι λοιμώδης νόσος που οφείλεται στο βακτηρίδιο Mycobacterium Leprae. Πρόκειται για μια βραδέως εξελισσόμενη νόσο η οποία μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο δέρμα, στους οφθαλμούς και στο νευρικό ιστό.

Παρά την κακή της φήμη πρόκειται για μια ιάσιμη νόσο, η οποία αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά, ειδικά στην έναρξη εμφάνισης συμπτωμάτων. Για τον λόγο αυτό καθίσταται πολύ σημαντική η έγκαιρη ανίχνευση των συμπτωμάτων και η έναρξη αγωγής.

Η νόσος δεν είναι πολύ μεταδοτική και ασθενείς οι οποίοι έχουν ξεκινήσει αγωγή είναι σε θέση να συνεχίσουν κανονικά τις δραστηριότητες τους.

Αυτή τη στιγμή στη χώρα νοσηλεύεται μια ασθενής 65 ετών με την νόσο αυτή, σε καλή κατάσταση και διεξάγεται ενεργητική επιτήρηση των επαφών της για εμφάνιση συμπτωμάτων.

Στο παρελθόν έχουν εμφανιστεί παρόμοια περιστατικά στη χώρα, τα οποία αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς.

Διαβάστε ακόμη...