Εντατικότερα τα μέτρα ελέγχου της υγείας στην Κεφαλονιά

647CE53692337B93F2A9C47E050A42EF.jpg

  Tην ενίσχυση των μέτρων διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας, σε περιπτώσεις έκτακτων καιρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών, όπως συνέβη στην Κεφαλονιά, διασφαλίζουν οι δύο εγκύκλιοι που υπέγραψε σήμερα η υφυπουργός Υγείας, Ζ. Μακρή.

Η πρώτη αφορά στη λήψη μέτρων για τη διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού και η δεύτερη στη διασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων και της υγιεινής των εγκαταστάσεων των ξενοδοχειακών μονάδων και των πλοίων, στα οποία θα φιλοξενηθούν πληγέντες ή άτομα, τα οποία θα μεταβούν στις πληγείσες περιοχές για να προσφέρουν βοήθεια.

Στις δύο εγκυκλίους υπογραμμίζεται η ανάγκη εντατικοποίησης των υγειονομικών ελέγχων, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και διαπίστωσης βλαβών στο σύστημα υδροδότησης, ενώ παρέχονται αναλυτικές οδηγίες για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του.

Επιπλέον, επισημαίνεται για μια ακόμα φορά η σημασία της προσωπικής υγιεινής των χειριστών των τροφίμων και των υγειονομικών ελέγχων σε όλα τα στάδια παρασκευής και διάθεσης των τροφίμων, ιδιαίτερα δε των ευαλλοίωτων.

Τέλος, παρέχονται οδηγίες για τους υγειονομικούς ελέγχους στις ξενοδοχειακές μονάδες και τα πλοία της περιοχής, αλλά και για την εμβολιαστική κάλυψη των πληγέντων όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για την Κεφαλονιά

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *