Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ: Δεν αντέχουμε άλλα χρέη

 
Ανοιχτή επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μ. Σαλμά, απέστειλε η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, σε συνεργασία με όλους τους ιδιωτικούς φορείς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας, ζητώντας να συναντηθούν μαζί του προκειμένου να δοθούν λύσεις στα τεράστια προβλήματα βιωσιμότητας του οργανισμού.


Στην επιστολή τονίζεται ότι ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει κάτω από το βάρος των τεράστιων χρεών που απειλούν να εξοντώσουν όλο το ιδιωτικό σύστημα υγείας από το μεμονωμένο ιατρείο έως το μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο και διαγνωστικό κέντρο, επισημαίνοντας ότι ο ανεπαρκής σχεδιασμός και η υποχρηματοδότηση του μεγαλύτερου φορέα ασφάλισης της χώρας είναι η κυρίαρχη αιτία και όχι η δήθεν υπερσυνταγογράφηση των Ιατρών.

«Η κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου καθώς υπάρχει κατά την γνώμη μας μεθοδευμένη και άνιση περικοπή των δαπανών όλων των υπολοίπων παρόχων του ΕΟΠΥΥ, σε αντιδιαστολή με την φαρμακευτική δαπάνη που θα ξεπεράσει τα 3,2 δις ετησίως σε σχέση με τα 2,25 δισ. του αρχικού προϋπολογισμού (62% του προϋπολογισμού έναντι στόχου 33% !!!) Την ίδια στιγμή διαθέτει μόνο το 1,8% στους κλινικούς ιατρούς και 4,2% για εξετάσεις – παρακλινικά -φυσιοθεραπευτές!!!», υπογραμμίζεται επίσης,

Η Ένωση Ιατρών του ΕΟΠΥΥ τονίζει πως «η αδιέξοδη πολιτική έφτασε στο σημείο να κοστολογεί την ιατρική επίσκεψη (5,5 ευρώ καθαρά) όσο 3 τηλεφωνήματα για ραντεβού στα υποκαταστήματα του ΕΟΠΥΥ».

«Όλοι μαζί οι φορείς διεκδικούμε το αυτονόητο: τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας να αμειβόμαστε για τις υπηρεσίες που παρέχουμε. Αναμένουμε μαζί με όλους τους υπόλοιπους φορείς την άμεση επίλυση των αιτημάτων μας, σε αντίθετη περίπτωση νέος γύρος κινητοποιήσεων εντός του Οκτωβρίου είναι για μας μονόδρομος και θέμα οικονομικής επιβίωσης καθώς ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΧΡΕΗ», καταλήγει η επιστολή.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *