Τρεις συμβουλές για να ενισχύσετε τον οργανισμό σας απέναντι στις ιώσεις

Ο χειμώνας φέρνει μαζί του και τις ιώσεις και κάποιοι άνθρωποι όντας πιο ευάλωτοι κολλάνε πιο συχνά.

Οι έως τώρα μελέτες έχουν δείξει πως κάποιες συνήθειες βοηθούν στο να προστατέψουμε τον οργανισμό μας και να τον κάνουμε πιο γερό στην αντιμετώπιση των ιώσεων. Δείτε τρεις συμβουλές παρακάτω…

Ξεκούραση
Μόλις μία νύχτα κακού ύπνου αρκεί για να ελαττωθεί κατά το ήμισυ η αποτελεσματικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος, ανακάλυψαν αμερικανοί ερευνητές. Όταν υπάρχει έλλειψη ύπνου μειώνονται τα επίπεδα των προστατευτικών Τ-κυττάρων και αυξάνονται αυτά των κυττάρων της φλεγμονής, με επακόλουθο να αυξάνεται ο κίνδυνος να αρρωστήσουμε από κάποιον ιό – είτε της γρίπης είτε του κρυολογήματος ή κάποιας ίωσης.

Να περπατάτε
Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι η φυσική δραστηριότητα μπορεί να κάνει τη διαφορά στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Σχετική μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι γυμνάζονται πέντε μέρες την εβδομάδα, μειώνουν έως 46% τις πιθανότητες να κρυολογήσουν τον χειμώνα. Μία άλλη μελέτη έδειξε ότι μισή ώρα αεροβική δραστηριότητα (όπως το περπάτημα με γρήγορο βήμα) την ημέρα, διπλασιάζει την αντίδραση του οργανισμού στο αντιγριπικό εμβόλιο.

Αποφύγετε το στρες
Όταν κάποιος είναι στρεσαρισμένος, ο οργανισμός εκκρίνει κορτιζόλη και το ανοσοποιητικό σύστημα υποφέρει.
Μελέτες έχουν δείξει ότι το στρες εμποδίζει τα ουδετερόφιλα κύτταρα να σκοτώνουν τα βακτήρια, με συνέπεια να καθίσταται ο οργανισμός ευάλωτος σε επικίνδυνες λοιμώξεις.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *