Ενισχύστε τη μνήμη σας με δενδρολίβανο

546A42E5DEE80F82C9F75D5D14B818C1.jpg

  Στους περισσότερους έχει τύχει κάποια στιγμή στη ζωή τους να ψάχνουν απεγνωσμένα τα κλειδιά τους ή το κινητό τους τηλέφωνο, χωρίς να μπορούν να θυμηθούν πού τα άφησαν τελευταία φορά.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι έχετε αρχίσει να το χάνετε, αλλά σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης «The New IQ» ότι η μνήμη σας χρειάζεται κι αυτή… άσκηση.

Παρακάτω παρατίθενται μερικοί τρόποι για να το καταφέρετε:

Κάντε μερικές μουτζούρες
Αν βρίσκεστε σε κάποια σύσκεψη ή διάλεξη που διαρκεί πολύ, ανεξάρτητα από το πόσο σημαντική είναι, αν δεν έχετε εξασκήσει καλά τη μνήμη σας, κάποια στιγμή αυτή θα σας… αφήσει και θα αφαιρεθείτε, με αποτέλεσμα να χάσετε όσα ακούτε. Αν όμως κάνετε μερικές μουτζούρες ενώ ακούτε όσα λέγονται, θα κρατηθείτε σε εγρήγορση.

Γυρίστε μερικές σελίδες
Το διάβασμα είναι ένας πάρα πολύ καλός τρόπος εξάσκησης, καθώς το άτομο καλείται να ανακαλέσει στη μνήμη του πληροφορίες από προηγούμενες σελίδες και κεφάλαια, να μαντέψει όσα θα διαβάσει παρακάτω και να ερμηνεύσει λέξεις, προτάσεις και νοήματα που βρίσκει μπροστά του.

Μαγειρέψτε χωρίς να κοιτάτε τη συνταγή
Διαβάστε μια συνταγή, κλείστε το βιβλίο και προσπαθείστε να την εκτελέσετε χωρίς να το ανοίξετε πάλι.

Μυρίστε δενδρολίβανο
Πειράματα έχουν δείξει ότι το συγκεκριμένο βότανο ενεργοποιεί μια χημική ουσία στον εγκέφαλο, την ακετυλοχολίνη, που παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της προσοχής και της συγκέντρωσης.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *