Ενίσχυση του νοσοκομείου «Παναγία» ζητά ο δήμος Καλαμαριάς

69CC21574D8077920E1D810D3F48A312.jpg

  Τη διατήρηση σε λειτουργία και την ενίσχυση του νοσοκομείου «Παναγία» με προσωπικό και υποδομή αντί της εφαρμογής του σχεδίου κινητικότητας, μετακινήσεων προσωπικού και κλινικών, ζήτησαν, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και του ΠΑΜΕ και των εργαζομένων του νοσοκομείου.

Μιλώντας εκ μέρους και άλλων τριών δημάρχων της περιοχής (Θέρμης, Πυλαίας – Πανοράματος, Θερμαϊκού) ο κ. Μπακογλίδης σημείωσε ότι ο νέος σχεδιασμός «αντιστρατεύεται» τη «δεδηλωμένη» από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προοπτική δημιουργίας δημοσίου νοσοκομείου της ανατολικής Θεσσαλονίκης, με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, «ως βασικού πυλώνα υγείας» στην περιοχή, καθώς και την εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε τον Ιανουάριο του 2013 και ο οποίος «εξασφάλιζε» τη συνέχιση της λειτουργίας του νοσοκομείου ως το 2014.

Έκανε, επίσης, λόγο για «μείωση κατά 36% των κλινών (-200 κλίνες) μέσα στο 2012» και προειδοποίησε με κινητοποιήσεις, εάν δεν εισακουστούν οι προτάσεις των δημάρχων και των φορέων σε συνάντηση, την προσεχή Τετάρτη, στις 3μμ, με τον υπουργό Υγείας.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων υποστήριξαν ότι η «αποδυνάμωση του “Παναγία” λειτουργεί προς όφελος “ισχυρών ιδιωτικών συμφερόντων στον χώρο της υγείας” που λειτουργούν στην περιοχή, επισημαίνοντας τη διακοπή της λειτουργίας, από τον Μάρτιο, του “μοναδικού λιθοτρίπτη δημόσιου νοσοκομείου”, που “στέλνει μαζικά ασθενείς στις ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας».

Το σωματείο των εργαζομένων θα συζητήσει τη Δευτέρα, στη γενική του συνέλευση, ακόμη και την πρόταση «δήμευσης» του κτηρίου, ως αίτημα προς τους φορείς και προς το υπουργείο, καθώς δεν διαφαίνεται λύση με τη σύμβαση μίσθωσης.

Τη στήριξή τους στους εργαζόμενους εξέφρασαν και εκπρόσωποι του ΕΚΘ και του ΠΑΜΕ.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.