Ενημερώσεις στα σχολεία για τον ιό HIV

 
Με ομιλίες στους μαθητές των γυμνασίων και λυκείων της ευρύτερης περιοχής του δήμου Μινώα Πεδιάδας συνεχίζει η δημοτική Αρχή τον προγραμματισμό ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από τον ιό HIV (AIDS).


Σκοπός της εκστρατείας είναι να δοθεί στους μαθητές η δυνατότητα να ενημερωθούν γύρω από τον ιό του HIV και άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, με έμφαση στην πρόληψη, τα μέτρα προφύλαξης, την επαγρύπνηση, αλλά και την καταπολέμηση του κοινωνικού στιγματισμού.

Στo πλαίσιo αυτό, σήμερα στις 12:00μ.μ., θα πραγματοποιηθεί ειδική ενημέρωση στους μαθητές του Γυμνασίου Αρκαλοχωρίου.

Για το θέμα θα μιλήσουν ο διευθυντής ΕΣΥ Κέντρου Υγείας Αρκαλοχωρίου Αντώνης Χρονάκης, η επισκέπτρια Υγείας ΚΥ Αρκαλοχωρίου Αφροδίτη Ζαβιδάκη και η μαία ΚΥ Αρκαλοχωρίου Κρυσταλλία Αρχοντάκη.

Ήδη, σε συνεργασία των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Μινώα Πεδιάδας με τους φορείς υγείας της περιοχής, έχουν πραγματοποιηθεί ανάλογες ενημερωτικές ομιλίες στους μαθητές του Λυκείου Καστελλίου, του Γενικού Λυκείου Αρκαλοχωρίου, καθώς και στους μαθητές του ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου.

Η εκστρατεία δράσης και πρόληψης κατά του HIV που υλοποιεί ο δήμος Μινώα Πεδιάδας έχει ξεκινήσει από τις 30 Νοεμβρίου του 2012 με ενημερωτικές δράσεις στο κέντρο του Αρκαλοχωρίου, του Καστελλίου και του Θραψανού (street actions) και παράλληλη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων και προφυλακτικών.

Επιπλέον, υλοποιήθηκαν εξορμήσεις σε κεντρικές πλατείες, αλλά και σε περιοχές όπου διαμένουν μετανάστες, για τη διανομή προφυλακτικών και αντίστοιχου ενημερωτικού υλικού, το οποίο έχει μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες, όπως αγγλικά, γαλλικά, σέρβικα, αλβανικά, βουλγάρικα, ρουμάνικα και ρώσικα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *