Ένας ύπουλος εχθρός για τα μάτια μας

Συνηθίζεται με το ημερολογιακό πέρας του καλοκαιριού και όντας η ηλιοφάνεια σπανιότερη, πολλοί από εμάς να μην χρησιμοποιούν προστασία για τα μάτια τους.

Η λεγόμενη αντηλιά αποτελεί ίσως τον πιο ύπουλο εχθρό για την όραση μας, δεδομένου ότι δια γυμνού οφθαλμού οι ακτίνες του ήλιου μέσα από τα σύννεφα είναι το ίδιο διαπεραστικές και μπορούν να προκαλέσουν τα ίδια ακριβώς προβλήματα ή και περισσότερα, αφού η έκθεση μας στην αντηλιά δεν είναι το ίδιο ενοχλητικά αντιληπτή σε σύγκριση με την έντονη ηλιοφάνεια.

Γνωρίζοντας την ανάγκη αυτή, οι μεγάλες εταιρείες έχουν προβεί στην παραγωγή υψηλών προδιαγραφών γυαλιών ηλίου που εγγυούνται απόλυτη προστασία από την UV400 ακτινοβολία και τα διαθέτουν πλέον σε πολύ προσιτές τιμές.

Τα γυαλιά ηλίου είναι ίσως το πιο σημαντικό αξεσουάρ που έχουμε πάνω μας, αφού εκτός από τη διαμόρφωση του προσωπικού μας στυλ προστατεύουν την όραση μας. Και μην ξεχνάτε αποτελούν ανάγκη και όχι πολυτέλεια.

Που θα βρείτε οικονομικά αξιόπιστα γυαλιά ηλίου

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή γυαλιών ηλίου, αφού το εμπόριο έχει κατακλυστεί από προϊόντα αμφίβολης ποιότητας που δεν φέρουν καμία πιστοποίηση. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως πρέπει να επιλέξετε κάποιο πολύ ακριβό ζευγάρι, αφού υπάρχουν εταιρείες που προσφέρουν γυαλιά ηλίου με εξαιρετικής ποιότητας πιστοποιημένους φακούς όπως πχ η ανερχόμενη εταιρεία VAGANZA (δείτε εδώ) που αυτές τις ημέρες έχει εκπτώσεις μεγαλύτερες από 70%.

 

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *