Ένας ακόμη μύθος για το αδυνάτισμα καταρρίπτεται

DIAITA-656x410.jpg

Πολλά άτομα που επιθυμούν να χάσουν βάρος θεωρούν ότι δεν πρέπει να καταναλώνουν σνακ (δεκατιανό και απογευματινό) ανάμεσα στα κυρίως γεύματά τους (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό), δεδομένου ότι με αυτόν τον τρόπο «γλιτώνουν θερμίδες» και μπορούν να ενισχύσουν την απώλεια βάρους.

Τα αποτελέσματα πολλών μελετών έρχονται να καταρρίψουν αυτόν το μύθο, δείχνοντας ότι η κατανάλωση ενδιάμεσων μικρογευμάτων μπορεί και πρέπει να εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου διαιτολογίου. Συγκεκριμένα, έχει παρατηρηθεί ότι τα υγιεινά σνακ συμβάλλουν στον έλεγχο των θερμίδων που προσλαμβάνονται ημερησίως, καθότι αποτρέπουν την ανεξέλεγκτη πείνα που παρατηρείται όταν η χρονική απόσταση των κυρίως γευμάτων είναι μεγάλη. Επιπρόσθετα, η κατανάλωση υγιεινών σνακ στο δεκατιανό και στο απογευματινό τροφοδοτεί τον οργανισμό με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και νερό, τα οποία είναι απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία του.

Συμπερασματικά, η κατανάλωση υγιεινών σνακ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας ισορροπημένης διατροφής και δεν πρέπει να παραλείπεται. Μερικές ιδέες υγιεινών σνακ είναι οι εξής:

– 1-2 φρέσκα φρούτα εποχής

– Ένα τοστ με δύο φέτες ψωμί ολικής άλεσης, τυρί χαμηλών λιπαρών και λαχανικά

– Ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με ένα φρούτο

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *