Ένα ποτηράκι κρασί μάς κάνει πιο ελκυστικούς

BF7F00579B44353AB7F374C919D78FB4.jpg

  Δεν είναι λίγες οι έρευνες που ισχυρίζονται ότι το κρασί κάνει καλό στην υγεία της καρδιάς και του οργανισμού γενικότερα.

Τώρα, μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο του Μπρίστολ υποστηρίζουν ότι το κρασί και άλλα αλκοολούχα ποτά διαστέλλουν τις κόρες των ματιών, κάνουν τα μάγουλά μας να κοκκινίζουν και χαλαρώνουν τους μυς τους προσώπου, με αποτέλεσμα το άτομο να μοιάζει πιο ελκυστικό και προσιτό.

Αν θέλετε όμως να δείχνετε στα καλύτερά σας –σύμφωνα με τους ερευνητές- θα πρέπει να μείνετε στο ένα ποτηράκι και να μην ενδώσετε στον πειρασμό και για ένα δεύτερο γύρο ποτού.

Διαφορετικά, τα ροζ μαγουλάκια θα γίνουν κόκκινα και οι χαλαρωμένοι μύες του προσώπου θα αρχίσουν να μοιάζουν μη φυσιολογικοί.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται οι ερευνητές, οι οποίοι ζήτησαν από 40 φοιτητές να καταναλώσουν διαφορετικές ποσότητες αλκοόλ, ενώ οι νηφάλιοι σύντροφοί τους έκριναν την εμφάνισή τους.

Οι ερευνητές φωτογράφισαν τα πρόσωπά τους τρεις φορές: όταν ήταν νηφάλιοι, μετά από ένα αλκοολούχο ποτό (ισοδύναμο με ένα ποτήρι κρασί) και αφού είχαν καταναλώσει και ένα δεύτερο ποτήρι με ποτό, αναφέρει δημοσίευμα του LiveScience.

Η ομάδα των νηφάλιων αξιολόγησε τις φωτογραφίες, οι οποίες τοποθετήθηκαν η μία δίπλα στην άλλη (νηφάλια και με ένα ποτό ή νηφάλια και μετά από δύο ποτά) για να γίνουν οι απαραίτητες συγκρίσεις.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα των ερευνητών, οι φωτογραφίες που έδειχναν τους συμμετέχοντες που είχαν πιει ένα ποτό αξιολογήθηκαν ως πιο ελκυστικές από τη…νηφάλια εκδοχή τους, ενώ μετά από δύο ποτά η φωτογραφία με τα νηφάλια πρόσωπα θεωρήθηκε από τους συμμετέχοντες –συγκριτικά- ως πιο ελκυστική.

«Αυτό μας δείχνει, ότι οι άνθρωποι είναι πιο ελκυστικοί μόνο όταν καταναλώνουν μικρή ποσότητα αλκοόλ και πως συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο αν περάσουν στον επόμενο γύρο» δήλωσε ο Marcus Munafò στο LiveScience.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *