Ένα μήλο την ημέρα…

 
Την παροιμία «ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα» σίγουρα τη γνωρίζετε και σύμφωνα με ειδικούς από το πανεπιστήμιο του Οχάιο δεν είναι και καθόλου τυχαία.


Ένα μήλο την ημέρα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την κατάσταση της υγείας ενός ατόμου μέσης ηλικίας μέσα σε μόλις ένα μήνα!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, όσοι έτρωγαν ένα μήλο την ημέρα επί τέσσερις εβδομάδες κατάφεραν να ρίξουν την κακή χοληστερόλη κατά 40%.

Το να παίρνει κανείς κάψουλες που περιέχουν πολυφαινόλες, ένας τύπος αντιοξειδωτικού που περιέχεται στα μήλα, είχε παρόμοια θετική επίδραση, όχι όμως στον ίδιο βαθμό.

Η κακή χοληστερόλη ή χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη (LDL) μπορεί να αλληλεπιδράσει με τις ελεύθερες ρίζες και να προκληθεί οξείδωση, που μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή και βλάβη του ιστού.

Ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Robert DiSilvestro, ανέφερε: «Όταν οξειδώνεται η LDL μπορεί να είναι η αρχή της αθηροσκλήρωσης. Μέσα σε τέσσερις εβδομάδες, όσοι έτρωγαν ένα μήλο την ημέρα είχαν τρομακτικά θετικά αποτελέσματα “κατά της LDL”».

Οι ειδικοί παρατήρησαν ακόμη ότι χάρη στα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στα μήλα, παρατηρήθηκε θετική επίδραση και στο σάλιο των εθελοντών που συμμετείχαν στην έρευνα, που μπορεί να βελτιώσει και τη στοματική τους υγιεινή.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *