Ένα εμφύτευμα ανοίγει… «παράθυρο» στον εγκέφαλο

5CA5BEB1FAF28F99E83A34E1319F9251.jpg

  Αμερικανοί ερευνητές ανέπτυξαν ένα εμφύτευμα το οποίο θα επιτρέπει στους γιατρούς να δουν μέσα από το κρανίο και, ενδεχομένως, αυτό να συμβάλλει στη θεραπεία των ασθενών.

Η ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας υποστηρίζει ότι θα μπορούσε το εμφύτευμα αυτό να επιτρέπει τις λέιζερ θεραπείες στο εγκέφαλο για τις νευρολογικές διαταραχές.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι αναδυόμενες λέιζερ θεραπείες για τα εγκεφαλικά επεισόδια και τον καρκίνο, καθώς και η απεικόνιση του εγκεφάλου, απαιτούν την πρόσβαση στον εγκέφαλο.

Ωστόσο, η πρόσβαση με τα μέχρι τώρα μέσα είναι περιορισμένη, καθώς ένα μέρος του κρανίου πρέπει να αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί, κάθε φορά που εκτελείται μια θεραπεία.

Αντ’ αυτού, η ομάδα των επιστημόνων επινόησαν ένα διαφανές εμφύτευμα που θα αντικαταστήσει ένα μικρό τμήμα του κρανίου.

Συγκεκριμένα χρησιμοποίησαν ένα υλικό το οποίο χρησιμοποιείται σε ορισμένα κεραμικά εμφυτεύματα ισχίου και οδοντιατρικές γέφυρες , το οποίο ύστερα από την κατάλληλη επεξεργασία μετατράπηκε σε διαφανές. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το υλικό αυτό είναι ασφαλές για να χρησιμοποιηθεί ως εμφύτευμα, ενώ επειδή είναι διαφανές παρέχει ένα… «παράθυρο» στον εγκέφαλο.

«Αυτό είναι ένα κρίσιμο πρώτο βήμα, προς μία νέα καινοτόμο ιδέα που θα μπορούσε να παρέχει ένα κλινικά βιώσιμο μέσο για την οπτική πρόσβαση του εγκεφάλου, σε μεγάλες περιοχές, καθώς και σε χρονίως επαναλαμβανόμενη βάση», τόνισε ο καθηγητής Γουλιέρμο Αγκιλάρ.

implant.jpg

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *