Ένα δισεκατομμύριο οι υπέρβαροι και παχύσαρκοι σε όλο τον κόσμο

14BCB79CE4DD673DDB73656AF28D9A50.jpg

  Τετραπλάσιος είναι, σε σχέση με το 1980, ο αριθμός των υπέρβαρων και παχύσαρκων ενηλίκων στον αναπτυσσόμενο κόσμο φτάνοντας σχεδόν το ένα δισεκατομμύριο, σύμφωνα με έκθεση του βρετανικού think tank Overseas Development Institute.

Σύμφωνα με την έκθεση, ένας στους τρις ανθρώπους σε όλο τον κόσμο είναι σήμερα υπέρβαρος και είναι επείγον οι κυβερνήσεις να δράσουν για να επέμβουν στη διατροφή των πολιτών.

Στη Βρετανία, όπως αναφέρει το BBC, το 64% των ενηλίκων είναι είτε υπέρβαρο είτε παχύσαρκο.

Η έρευνα προβλέπει τεράστια αύξηση στα περιστατικά καρδιακής προσβολής, τα εγκεφαλικά και τον διαβήτη.

Σύμφωνα με στοιχεία από όλο τον κόσμο, το ποσοστό των ενηλίκων που είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι- έχουν δηλαδή ΔΜΣ άνω του 25- αυξήθηκαν από 23% στο 34% από το 1980 έως το 2008.

Η πλειονότητα της αύξησης αυτής εντοπίζεται στον αναπτυσσόμενο κόσμο, ειδικά σε χώρες όπου τα εισοδήματα αυξάνονται, όπως η Αίγυπτος και το Μεξικό.

Σύμφωνα με την έκθεση, αυτό συμβαίνει λόγω της αλλαγής στη διατροφή και την μετατόπιση της κατανάλωσης από δημητριακά και φυτικές ίνες σε περισσότερα λιπαρά, ζάχαρη, έλαια και ζωικά προϊόντα.

Συνολικά 904 εκατομμύρια άνθρωποι στις αναπτυσσόμενες χώρες χαρακτηρίζονται σήμερα υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, ενώ το 1980 ήταν 250 εκατομμύρια.

Τα 557 εκατομμύρια εντοπίζονται σε χώρες με υψηλά εισοδήματα.

 

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *