Ένα βραχιόλι μάς στέλνει στη σκιά

1B663C9623114ED7C8A47366DE449F47.jpg

  Όλοι γνωρίζουμε πως η υπεριώδης ακτινοβολία που εκπέμπει ο ήλιος εγκυμονεί κινδύνους για το ανθρώπινο σώμα και γι αυτό το λόγο καλό είναι να μειώνεται όσο το δυνατό περισσότερο η έκθεση στον ήλιο.

Ακόμα και όταν αποφεύγουμε την υπερέκθεση στον ήλιο, αναγκαίο είναι να χρησιμοποιούμε αντιηλιακό σε όλο το σώμα.

Ποιος όμως είναι αυτός που ορίζει πόση ώρα μπορούμε να καθόμαστε στον ήλιο; Το ρόλο αυτό φιλοδοξεί να πάρει το βραχιόλι Smartsun που μόλις άρχισε να κυκλοφορεί στις αγορές και δημιουργήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου Strathclyde στην Γλασκώβη της Σκωτίας.

Το βραχιόλι αλλάζει χρώμα και από κίτρινο γίνεται ροζ όταν θελήσει να μας ειδοποιήσει ότι ήρθε η ώρα να πάμε στη σκιά. Αυτό το καταφέρνει καθώς εντοπίζει τα επίπεδα της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Επίσης, το έξυπνο αξεσουάρ προορίζεται για ατομική χρήση. Όπως εξηγούν οι ερευνητές, η μεταλλαγή του χρώματος οφείλεται στον παράγοντα απελευθέρωσης οξέων που αντιδρά στα επίπεδα της υπεριώδους ακτινοβολίας. Αυτό με τη σειρά του επηρεάζει τα επίπεδα του pH του υλικού, πυροδοτώντας έτσι την αλλαγή στο χρώμα.

Το δρόμο της παραγωγής από τα εργαστήρια έδειξε στο Smartsun η Intellego Technologies, η οποία το έχει κοστολογήσει στα 12 δολάρια τα 7 βραχιόλια.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.