Εμβολιασμός των παιδιών: Όχι στην 3η δόση για τις ηλικίες κάτω των 18 ετών

Διευκρινίσεις σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών έδωσε κατά την ενημέρωση για την πανδημία, η Μαρία Θεοδωρίδου.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ανέφερε πως «το ενδιαφέρον όλης της κοινωνίας σήμερα επικεντρώνεται στο άνοιγμα των σχολείων», σημειώνοντας πως «έχουν χαθεί εκατομμύρια ώρες εκπαιδευτικής διαδικασίας τα τελευταία δύο χρόνια της πανδημίας».

Στη συνέχεια, τόνισε πως μαθητές και γονείς ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στην εμβολιαστική διαδικασία των παιδιών κατά του κορωνοϊού.

Επίσης, προχώρησε σε κάποιες διευκρινίσεις για τον εμβολιασμό των παιδιών, όπως ότι κάτω των 18 ετών δεν υπάρχει σύσταση για τρίτη δόση, αλλά μόνον εφόσον υπάρχει πρόβλημα, όπως ανοσοκαταστολή.

Αναφορικά με τα παιδιά που νοσούν και έχουν κανονίσει τον εμβολιασμό τους, η κ. Θεοδωρίδου δήλωσε πως συστήνεται η χορήγηση μιας δόσης έπειτα από 3 μήνες. Σε περίπτωση που έχει γίνει η πρώτη δόση και ακολουθεί η νόσηση, δεν χρειάζεται νέα δόση.

Έπειτα, αναφέρθηκε σε μια μελέτη για παιδιά και το εμβόλιο της Pfizer, η οποία απέδειξε την αποτελεσματικότητά του, ενώ σημείωσε πως παράλληλα είναι κι άλλες μελέτες σε εξέλιξη.

Επιπλέον, επικαλούμενη άλλη έρευνα από το CDC, τόνισε πως υπάρχει 91% προστασία με δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer από σύνδρομο MIS-C.

Διαβάστε ακόμη...